Sähköautokanta kasvaa hitaasti

Täyssähkökäyttöisten henkilöautojen määrä kasvaahitaasti, vaikka latausverkostoa rakennetaan koko ajan lisää. Ensirekisteröintien määrä oli Trafin mukaan tammi-maaliskuussa 175 ja kokonaismäärä 1449 koko Suomessa. Sähköauton hankintaa tuetaan 2000 euron summalla.

Viime vuonna täyssähköautoja ensirekisteröitiin Suomessa yhteensä 502 kappaletta, mikä on 0,4 prosenttia kaikista maassamme vuonna 2017 ensirekisteröidyistä henkilöautoista.

Täyssähköautojen osuus liikennekäytössä olevista henkilöautoista oli viime vuonna 0,1 prosenttia.

Alkuvuonna täyssähköautoja on ensirekisteröity Trafin mukaan eniten Uudellamaalla (100 kpl), jossa eniten Vantaalla (33 kpl). Muutenkin täyssähköautojen ensirekisteröinnit painottuvat koko maassa suuriin kaupunkeihin.

Uusien täyssähköautojen lisäksi Suomeen tuodaan myös käytettyjä sähköautoja. Kuluvana vuonna niitä on tuotu 42 kappaletta. Vuonna 2017 Suomeen tuotiin 158 käytettyä täyssähköautoa.

Vuoden mittaan tilastot tulevat kertomaan tarkemmin vauhdittaako täyssähköautojen hankintatuki (2000 euroa) autojen ostamista vai koetaanko tukisumma liian pieneksi porkkanaksi. Hankintatuki on voimassa vuosina 2018–2021.

”Tähän mennessä hankintatukea on haettu 76 täyssähköautolle”, kertoo Trafin kehityspäällikkö Tuovi Tervasmäki.