F-Secure lisensoi IoT-suojansa muille reititinvalmistajille

Miljoonien reitittimien puutteellinen tietoturva on paikattavissa, vakuuttaa suomalainen tietoturvayhtiö F-Secure. Yritys tuo vuoden tarjolla olleen laiteratkaisun tekniikan  ohjelmistoversiona myös operaattorien ja reitittimien valmistajien saataville.

Monista, jopa useimmista maailman IoT-laitteista puuttuu perustason tietoturva ja yksityisyyden suoja. Sitä vastaan F-Secure on tuonut tarjolle koteihin reitintyyppisen Sense-laitteen. Uutena yritys laajentaa ja tuo ratkaisun myös ohjelmistona suoraan reitittimien valmistajille ja operaattoreille. Ratkaisun nimi on Connected Home Security.

Ratkaisu hyödyntää F-Secure Sense langattoman reitittimen ominaisuuksia. Ratkaisu turvaa haittaohjelmilta, tietojen kalastelulta ja verkkoseurannalta, ja suojaa älylaitteet kyberhyökkäyksiltä.

F-Securen tarjoaa nyt myös Sensen (SDK) -ohjelmistokehityspakettia reitittimien valmistajille ja operaattoreille. Sen avulla valmistajat ja operaattorit voivat lisätä Sense ominaisuudet omiin laitteisiinsa.

”Autamme kumppaneitaan lisäämään Sensen turvaominaisuudet reitittimiin’’, kertoo F-Securen tuotehallintajohtaja Antero Norkio.

Sense-ratkaisuun voidaan lisätä myös päätelaitteiden suojaus ja muita tietoturvaratkaisuja, jolloin operaattorit voivat räätälöidä asiakkailleen haluamiaan palveluja, kuten perhesäännöt, joilla vanhemmat voivat määritellä turvalliset rajat lastensa nettikäytölle.

LISÄÄ: F-Secure Sense-kumppanituki (LINKKI)

TAUSTAA: Gartnerin tuoreen tutkimuksen mukaan kodeissa olevien, internetiin kytkettyjen laitteiden määrä kasvaa nykyisestä 4,8 miljardista 15 miljardiin vuoteen 2021 mennessä. Gartnerin mukaan vuonna 2021 jopa 75 prosenttia näistä laitteista voidaan valjastaa palvelunestohyökkäyksiin tai IoT-bottiverkkohyökkäyksiin. Nyt luku on 40 prosenttia.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018