Tekoälyhaaste sai kymmenet tuhannet suomalaiset liikkeelle

Teknologian kehittäjäyhtiö Reaktorin ja Helsingin yliopiston ilmainen tekoälykurssi on saanut liikkeelle kymmeniä tuhansia kiinnostuneita. Mukana on yksittäisten osallistujien lisäksi kokonaisia yrityksiä henkilökuntineen. Reaktorin ja Helsingin yliopiston hanketta tukee myös Nokian Risto Siilasmaa.

Ensi viikolla alkavalle tekoälyn neliosaiselle verkkokurssille on ilmoittautunut yli 20 000 ihmistä ja työntekijöilleen tekoälykoulutusta ovat lupautunut antamaan yli 100 organisaatiota, kuten OP, Nordea, Fazer, Elisa, Finnair, Stora Enso ja Kesko.

”Ensi viikolla alkavalle kurssille on rekisteröitynyt valtava määrä osallistujia”, iloitsee Elements of AI -kurssin johtava opettaja, apulaisprofessori Teemu Roos Helsingin yliopistosta. Kuva: Aki Rask

Teknologiayritys Reaktorin ja Helsingin yliopiston suunnittelema ja rakentama englanninkielinen kurssi tarjoaa mahdollisuuden opiskella tekoälyn perusteet. Kyse ei ole ohjelmointikurssista, sillä kurssi ei vaadi aiempia tekoäly- tai ohjelmointitaitoja.

Aiemmin jo  Helsingin yliopistolla tekoälyyn liittyvät kurssit ovat olleet suosittuja. Kiinnostus tekoälyä kohtaan on ylittänyt myös yliopiston tiedekuntarajoja.

Kahden opintopisteen arvoisen tekoälyn peruskurssin suorittaminen soveltuu verkkokurssina lähes kaikille työtilanteesta, toimialasta ja iästä riippumatta.

”’On upeaa nähdä, että suomalaiset ovat näin sankoin joukoin lähteneet mukaan”, kertoo Reaktorin tekoälyliiketoiminnasta vastaava johtaja Hanna Hagström.

Tekoälykurssin sisällöt jäävät kurssin jälkeen vapaasti verkossa käytettäviksi ja niitä luvataan päivitettää. Siten ne palvelevat myöhemminkin tietolähteenä muillekin.

 

Kuva: Reaktorin ja Helsingin yliopiston kaikille avoin, tekoälyn Elements of AI -kurssi alkaa 14. toukokuuta. Kurssia ovat tukeneet Nokian Risto Siilasmaa, Reaktorin Hanna Hagström ja Helsingin yliopiston Teemu Roos. Kuva: Aki Rask.

LISÄÄ:  Tekoälyoppia verkko-opetuksena ilmaiseksi 3.5.2018 Uusiteknologia.fi:n uutinen (LINKKI).