Kemppi siirtää valmistusta Intiasta Suomeen

Suomalainen hitsausjärjestelmien valmistaja Kemppi siirtää Intian laitevalmistuksensa Lahteen elektroniikkatehtaansa vierelle ja sulkee Chennaissa sijaitsevan tehtaan elokuun loppuun mennessä. Kemppi on tehnyt myös päätöksen avata poltintehdas Kiinan Wuxissa vuoden 2019 alussa.

Kempin Intian tehtaalla on valmistettu kehittyvien markkinoiden tarpeisiin suunniteltuja hitsauskoneiden yksinkertaisia perusmalleja.

Toimitusjohtaja Ville Vuori, Kemppi

Kyseisiä koneita aletaan kesäkuusta lähtien valmistaa Lahdessa samassa tehtaassa Kempin muiden hitsauskoneiden kanssa. Samalla tontilla sijaitsee myös Kempin elektroniikkatehdas ja tuotekehitys.

Toimenpiteen avulla pystytään tehokkaammin hyödyntämään hankintaketjun ja valmistuksen synergiaetuja sekä Kempin pitkää kokemusta virtalähdeteknologiassa.

”Virtalähdeteknologia on Kempin ydinosaamisaluetta. Lahdessa sijaitsevat kaksi tehdastamme ja niiden yhteydessä oleva tuotekehitys luovat yhdessä synergiaetuja, joiden takia meidän kannattaa keskittää laitetuotantomme Suomeen,” kertoo Kempin toimitusjohtaja Ville Vuori.

Tuotantosiirron lisäksi valmistella myös poltintuotannon siirtämistä Kiinan Wuxiin perustettavalle tehtaalle. Muutoksilla ei ole Kempin tiedotteen mukaan henkilöstövaikutuksia Suomessa.

Kuva: Kemppi. Lahden tehdas