Älykäs voimalinja toi insinöörityöpalkinnon

Suomalaisen insinöörityöpalkinnon saaja on lappeenrantalaisen Visedon sähköisten voimansiirtojärjestelmien kehittäjätiimi. 30 000 euron insinöörityöpalkinnon takana ovat Tekniikan Akateemiset TEK ja Tekniska Föreningen i Finland.

Palkintoraati arvosti työryhmän monipuolista osaamista. Teknisessä kehitystyössä on luotu uutta ja tulokset on osattu markkinoida loistavasti. Ryhmän luomilla tehoelektroniikkakomponenteilla ja ohjelmistoilla sähköistetään jo pyöräkuormaajia, kuorma-autoja, kivenmurskaimia ja laivoja.

Suomalaisen insinöörityöpalkinnon 2018 voittajat. Vasemmalta DI Matti Iskanius, TkT Risto Tiainen, DI Tero Järveläinen, TkT Kimmo Rauma ja TkT Antti Tarkiainen. Kuva: Jani Kautto

Palkittu kehitystyö ja sitä seurannut kaupallinen menestys sai alkunsa Visedon perustajan TkT Kimmo Rauman ajatuksista. Hän  kokosi tutuista tekniikan alan osaajista tiimin, jonka työllä Visedo nousi nopeasti maailman johtavaksi työkoneiden sähköisten voimalinjojen toimittajaksi.

Yrityksen liikeideana on alusta asti ollut suunnitella omista komponenteista ohjelmiston avulla mukautettu sähkönkäyttöjärjestelmä juuri asiakkaan tarpeisiin. Avainasiakkaita ovat olleet muun muassa Volvo CE, Logset ja Sisu Auto.

Menestyksen takana on vahva panostus tuotekehitykseen yhteistyössä muun muassa Tekesin ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston kanssa sekä markkinointiosaaminen.  Visedon omistajaksi tuli syksyllä 2017 Danfoss. Yksikön toimintaa johtaa vice president Kimmo Rauma.

Danfoss Mobile Electrification aikoo kasvattaa liikevaihtonsa vuoteen 2020 mennessä 30–50 miljoonan euroon.

LISÄÄ: Aiempien vuosien insinöörityöpalkinnon saaneet aina vuodesta 1981 alkaen on esitelty palkinnon viime vuoden erikoisjulkaisussa (LINKKI,pdf).

Kuva: Visedo

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018