Etteplan ostaa lisää ohjelmisto-osaamista

Suunnitteluyritys Etteplan vahvistaa digitaalisten palveluiden ja ohjelmistojen asiantuntemusta ostamalla Eatech Oy:n. Tamperelaisyritys tarjoaa ohjelmistokehityksen lisäksi IoT-ratkaisuja ja -analytiikkaa.

Etteplan vahvistaa yritysostolla osaamispohjaansa erityisesti digitaalisten kokonaisratkaisujen ja ohjelmistojen tarjoajana. Vuonna 2006 perustettu Eatech on erikoistunut ohjelmistoratkaisuihin, mobiiliratkaisuihin, palvelumuotoiluun ja testauspalveluihin sekä tarjoaa myös jatkuvia palveluja kriittisten järjestelmien ylläpitoon.

Ostetun Eatechin liikevaihto vuonna 2017 oli noin 7,5 miljoonaa euroa yrityksessä työskentelee yli 100 asiantuntijaa. Kauppa on jatkoa investoinneille digitalisaatioon ja ohjelmistokehitykseen sekä kaksi vuotta sitten tehdylle Soikea Solutionsin ostolle.

Taustalla on myös IoT-bisneksen laajentuminen. Etteplan Oyj:n toimitusjohtaja Juha Näkin mukaan teollisuuden IoT-markkinoiden ennustetaan kasvavan merkittävästi keskeisillä asiakastoimialoilla.

Etteplanissa on noin 700 sulautettujen järjestelmien ja IoT:n eri osa-alueilla työskentelevää asiantuntijaa, joista 200 on erikoistunut ohjelmistopohjaisiin digitalisaatioratkaisuihin. Siihen Eatechin väki tuo uutta nostetta.

”Osaamisemme laajenee erityisesti digitalisaation ohjelmistoratkaisuissa, sovelluskehityksessä ja pilviratkaisuissa. Etteplan pystyy jatkossa entistä vahvemmin haastamaan markkinoiden muita toimijoita ja tarjoamaan IoT-palveluja teollisille asiakkaille”, Etteplanin Juha Näkki sanoo.

Kuvituskuva: Shutterstock

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018