Shift tuo eettinen teknologiayritys -palkinnon

Turussa tänään alkava Shift-teknologiatapahtuma laajentaa toimintaansa ja hakee uusia yhteistyökumppaneita ajatushautomoa varten. Tulossa on myös uusi vuoden eettinen teknologiayritys -palkinto, jonka saaja julkaistaan  tulevien tapahtumien yhteydessä.

Turun Shift-tapahtuma alkaa laajentaa toimintaansa teknologian eettisen kehityksen tukemiseksi. Tulossa on myös ajatushautomo, jonka käynnistämiseksi organisaatio etsii uusia yhteistyökumppaneita.

Ajatushautomon tavoitteena on tuottaa tutkittua tietoa ja kouluttaa yrityspäättäjiä uusien teknologioiden mahdollisuuksista ja eettisistä sudenkuopista. Myös kansalaisten tietotaitojen lisäämiseen panostetaan.

Elia Elenius esittelee SHIFTin Manifestin. Kuuntelemassa muun muassa bestseller-kirjan Scale kirjoittaja Geoffrey West. Kuva: Shift / Lisa McWhirter

”Teknologinen kehitys on nyt niin nopeaa, että valtiot eivät ehdi luoda uutta sääntelyä ajoissa. Täytyy ymmärtää myös laajemmat yhteiskunnalliset vaikutukset”, linjaa Shiftin Elia Elenius ja nostaa esiin yhtenä esimerkkinä kohun, jossa iso data -yhtiö Cambridge Analytican ja Facebookin uskotaan vaikuttaneen Yhdysvaltojen presidentinvaalien tulokseen.

Shift-tapahtuma tuo myös Vuoden eettinen teknologiayritys -palkinnon. Sen keskeisiä tavoitteita on rohkaista yrityksiä toimimaan eettisesti ja tuoda tietoa yksityishenkilöiden saataville.

”Alusta alkaen olemme ymmärtäneet Shiftin ennemmin liikkeenä kuin tapahtumana”, kertoo Elia Elenius. Hänen mukaansa tapahtuma tulee olemaan jatkossakin toimintakauden huipentuma, mutta tapahtuma ei ole itse päämäärä, vaan keino keskustella, oppia ja luoda kohtaamisia.

Jatkossa Shift-organisaatio järjestää varsinaisen festivaalin lisäksi kuukausittaisia pienempiä tapahtumia, jotka tarjoavat uusia kohtaamispaikkoja kaikille teknologiasta ja tulevaisuudesta kiinnostuneille.

TAUSTAA: Kolmannen kerran järjestettävä Shift Business Festival järjestetään tänä vuonna vanhassa Kakolan Lääninvankilassa Turussa 22.–23.5. Puhujina nähdään muun muassa tekoälytutkija Nick Bostrom Oxfordin yliopistosta sekä Weapons of Math Destruction -kirjan kirjoittanut Cathy O’Neil.

Tapahtumaan odotetaan 4000 kävijää. Kävijäkunta koostuu uuden teknologian ja perinteisten teollisuudenalojen johtajista ja vaikuttajista, jotka syventyvät keskusteluun teknologian tulevaisuudesta ja sen kehitykseen liittyvistä eettisistä kysymyksestä. Tapahtuman taustalla on voittoa tavoittelematon yhdistys, Shift ry.

LISÄÄ: Shift 2018 (LINKKI) ja Uusiteknologia.fi:n aiemmat Shift-tapahtumajutut (LINKKI).

Kuva: Shift / Roosa Karhu

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018