Solita tuo IoT-ratkaisunsa DNA:n verkkoon

Solita sekä DNA aloittavat IoT- yhteistyön, joka mahdollistaa modulaarisen teollisen internetin ratkaisujen kehittämisen globaalisti toimiviksi. DNA tuo verkkonsa kautta pääsyn anturidataan kaikkialla Suomessa sekä kansainvälisesti Ciscon Jasperin ja IoT World Alliancen tukemana.

Uudella palvelumallilla yritykset tähtäävät siihen, että IoT-ratkaisuissa päästäisiin nopeasti liikkeelle. Ratkaisut kiinnostavat kasvavaa joukkoa yrityksiä, mutta mutta teknologioiden, toimittajien ja alustojen valintaan liittyvät kysymykset jarruttavat usein IoT-hankkeiden liikkeellelähtöä.

Solitan kokoama IoT-ekosysteemi auttaa yrityksiä rikastamaan olemassa olevaa toimintaympäristöä toimivaksi IoT-kokonaisuudeksi. Niitä voivat esimerkiksi testaamiseen, tekoälyn hyödyntämiseen, datan keräämiseen, analytiikkaan, visualisointiin kuin pilviratkaisuihin.

”Tarjoamalla asiakkaan käyttöön valmiin verkoston testattuja ratkaisuja ja kumppaneita pystymme nopeuttamaan ketterää liikkeellelähtöä – kokeiluhankkeita on nopeimmillaan jo polkaistu käyntiin jopa viikossa”, Solitan IoT-liiketoiminnasta vastaava Janne Siltari kertoo.

DNA kuuluu IoT World Allianssiin ainoana suomalaisena teleoperaattorina. Liittymien hallintaan on valjastettu Ciscon Jasper-alusta (kuvassa) mahdollistavat suomalaisille yrityksille saumattoman väylän kansainvälisille markkinoille.

Muita Solitan kokoamassa IoT-ekosysteemissä mukana olevia yrityksiä ovat muun muassa Haltian, Virelabs, ElfGroup, Testimate, Unseen Technologies, AWS, Kaltiot, IBM, Azure, Tableau ja Wazombi Labs.

Luotettavat ja automatisoidusti hallittavat tietoliikenneyhteydet ovat tärkeitä IoT-toteutuksissa. Kaikkiin kohteisiin on tällöin asennettava anturit ja anturit yhdistettävä verkkoon.

”Suomeen asennetaan lähivuosina miljoonia uusia verkkoon liitettäviä älylaitteita. DNA:n IoT-palveluissa on jo 5G-verkon tasoisia elementtejä käytössä, eli IoT:n saralla pystymme tarjoamaan monia tulevaisuuden palveluita jo nyt”, kertoo DNA:n yritysliiketoiminnassa IoT Connectivity -palveluista vastaava johtaja Esa Kinnunen.

Kuvassa vasemmalta: Janne Siltari, johtaja, IoT, Solita, Tuomas Kolkka, IoT Sales Director, DNA, Pekka Ahola, Senior Vice President, Data and Cloud, Solita, Esa Kinnunen, johtaja, DNA Connectivity IoT.

 

 

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!