Fortum vei kotiautomaation LoRaWan-verkkoon

Fortum hyödyntää valtakunnallista LoRaWan-verkkoa palveluidensa muun muassa asuntojen sisäilmaolosuhteiden ja lämmön kulutuksen ohjaamisessa. Verkon tarjoaa Fortumille Digita.

Fortum ottaa SmartLiving-palveluissaan käyttöön LoRaWan-teknologiaan perustuvan IoT-verkon, jonka päästään huoneistokohtaisiin lämpötilamittauksiin ja keinoälyn avulla toteutettuun itseohjautuvaan lämmityksensäätöön.

’’Järjestelmä ottaa huomioon sääennusteen. Näiden tietojen perusteella järjestelmä säätää kullekin hetkelle juuri oikean lämmöntarpeen asuntokohtaisesti”, kertoo SmartLiving-palvelun Timo Aaltonen Fortumista.

SmartLiving-palvelun piirissä on jo 2 600 asuntoa. ”Valitsimme LoRaWAN:in yhdeksi käytettävistä teknologioista sen teknisten ominaisuuksien vuoksi. Verkon operoijaksi valitsimme Digitan, jolla on kaupungeissa tiheä ja vikasietoinen verkko, mikä mahdollistaa tiedonsiirron haastavistakin kohteista”, Aaltonen jatkaa.

Kuva: Fortum

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018