Lisää panoksia innovointiin – Dimecc ja Demola yhteistyöhön

Teollisuuden tutkimusyhteisö Dimecc ja opiskelijoiden ja yliopistojen perustama Demola lähtevät yhteistyöhön innovaatioiden testaamisessa. Samalla Demolan radikaali, kokeileva ja nopeatempoinen innovaatiotoiminta tulee samalla osaksi Dimeccin palveluita.

Dimeccin pitkäkestoiset TKI-ohjelmat sekä yritysten ja tutkimuslaitosten yhteistyö täydentyvät Demola-toiminnalla. Opiskelijat pääsevät samalla mukaan Dimeccin työhön, joka on ostanut myös vähemmistöosuuden Demola Global Oy:stä.

Demola pohjautuu ketteriin ja ammattimaisesti ohjattuihin co-creation projekteihin, joissa yrityksen henkilöstö ja korkeakouluopiskelijat työskentelevät yhteisen tulevaisuushaasteen ympärillä. Dimeccin ja Demolan yhdistäminen on tutkimusmaailman vastaus muuttuvaan osaamistarpeeseen ja teko suomalaisen innovaatiokyvyn puolesta.

”Olemme laajentuneet kansainvälisesti 15 eri maahan ja yhteisöömme kuuluu jo 58 korkeakoulua neljältä eri mantereelta”, toteaa Demolan toimitusjohtaja Ville Kairamo. Hänet palkittiin Demolan kehittämisestä vuonna 2013 Nokia Foundation Awardilla.

Demolan ja Dimeccin yhdistyminen on molempien organisaatioiden mukaan merkittävä askel ja mahdollisuus Suomen teollisuuden kilpailukyvylle digimurroksessa ja siten koko Suomen tulevalle hyvinvoinnille.

”Demola tuo tähän yhden ketterän työkalun lisää ja samalla tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden toimia yhdessä teollisuuden kanssa”, kuvailee Nokia Bell Labsin tutkimusjohtaja Lauri Oksanen. Hän on Dimeccin hallituksen varapuheenjohtaja.

Yhdistäminen merkitsee Dimeccin toimitusjohtaja Harri Kulmalan mukaan ainutkertaista mahdollisuutta luoda Suomelle teollisuudelle sekä nopeaa että pitkäkestoista yhteistyöalustaa- ’’Demola ja nuoret korkeakoulutetut ovat meille verraton lisä”, kertoo Dimeccin Kulmala.

Kuva: Uutta innovaatiota putkeen. Vasemmalta Demolan toimitusjohtaja Ville Kairamo, Dimeccin hallituksen puheenjohtaja ja Wärtsilän Marine Solutions liiketoimintayksikön digitalisaatiojohtaja Ilari Kallio, Demola hallituksen puheenjohtaja ja Pirkanmaan innovaatio- ja tulevaisuustyön johtaja Petri Räsänen sekä Dimeccin toimitusjohtaja Harri Kulmala. Kuva: Kari Aunola/Dimecc.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!