Video: 5G-kokeiluihin uusi yhteistyöverkosto – 6G tulossa

Tänään järjestettiin Helsingissä 5G Momentum -ekosysteemitapahtuma, jolla haluttiin edistää 5G-testauksesta ja -teknologiasta kiinnostuneiden tahojen verkostoitumista. Video ja materiaalit löytyvät netistä. Mukana on myös tietoa 6G-tutkimuksesta.

Uuden 5G Momentum -ekosysteemin tavoitteena on tehdä Suomesta 5G-teknologian kärkimaa. Yhteistyön lisäksi 5G Momentum vauhdittaa uusien palveluiden luomista kuluttajille, yrityksille ja julkishallintoon.

5G Momentum on uusi yhteistyöverkosto 5G-teknologian testaus- ja kokeilutoimintaan.  Se on Liikenne- ja viestintäministeriön (LVM) hallinnonalan virastojen yhteinen hanke, jota Viestintävirasto koordinoi.

Hankkeeseen osallistuvat Viestintävirasto, Trafi, Liikennevirasto ja Ilmatieteen laitos etsivät hankkeessa myös keinoja oman toiminnan ja hallinnonalan sääntelyn kehittämiseksi.

Tilaisuudessa uudesta 6G:n tutkimuksesta kertoi Oulun yliopiston CWC:n tutkimusjohtaja, akatemiaprofessori Matti Latva-Aho. Hänen osuutensa löytyy nettivideon kohdasta 1.46 alkaen. Esityksessä kerrotaan tarkemmin myös 5G-testiverkoista ja 6G-tutkimuksen panostuksista.

Vuonna 2020 laajemmin käyttööntuleva 5G-mobiiliverkkoteknologia liittää laitteet, palvelut ja järjestelmät verkkoon nopeasti ja sujuvasti. Suuri kapasiteetti, lyhyt viive ja alhainen energiankulutus ovat 5G:n tärkeimpiä ominaisuuksia.

Pääjohtaja Kirsi Karlamaa, Viestintävirasto.

Verkostoon ovat Viestintäviraston mukaan tervetulleita myös yritykset Suomen ulkopuolelta: kokeilut mahdollistava lainsäädäntö ja joustava viranomaistoiminta tekevät 5G-testauksesta helppoa. Lisäksi Suomessa on kansainvälisesti verrattuna erittäin kattavat ja kehittyneet mobiiliverkot.

”5G Momentum on avain nopeaan sähköisten palveluiden kehitykseen: mahdollistamme toimialat ylittävän yhteistyön ja ketterän kehityksen”, toteaa Viestintäviraston pääjohtaja Kirsi Karlamaa (kuvassa).

Lisää: 5G Momentum -seminaari 1.6.2018 esitykset (LINKKI, nettivideo) ja esitysmateriaalit pdf-muodossa (LINKKI).

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018