Upgraded keräsi terveysalan startup-yrittäjät

Viidettä kertaa järjestettävä Upgraded Life Festival esittelee Meilahden sairaala-alueella terveysalan startupeja ja innovaatioita. Perinteisiin terveysalan tapahtumiin verrattuna paikalla on normaalia enemmän alan uusia toimijoita ja soveltajia.

Upgraded Life Festival on Pohjoismaiden ja Baltian johtava terveyden alan startup-tapahtuma, jonka tarkoituksena on tuoda yhteen koko terveydenhuollon ekosysteemi. Viime vuonna tapahtuma keräsi yhteen yli 1100 osallistujaa, 100 startupia, 80 puhujaa ja 40 sijoittajaa. Mukana on niin suomalaisia kuin kansainvälisiä vakiintuneita toimijoita eri puolilta alaa.

Malliesimerkki festivaalin kautta luoduista kestävistä kansainvälisistä yhteyksistä on Alankomaiden suurlähetystö, joka tuo tapahtumaan puhujia ja yrityksiä jo neljättä vuotta peräkkäin.

HUS VR Labin projektinvetäjä Petra Havisalo. Kuvaaja HUS/Kimmo Räisänen.

Yhteistyössä HUS:in kanssa, festivaalin kävijöille järjestetään tutustumiskierroksia muun muassa uuteen Lastensairaalaan (avataan syksyllä 2018), Helsingin Biopankkiin, HUS VR-Labiin (kuvassa) ja palkittuun HUS Syöpäkeskukseen.

Uusia mahdollisuuksia Suomen terveysalalla hakee myös tapahtuman pääyhteistyökumppani Health Capital Helsinki, jonka tehtävänä on rakentaa Helsingistä Pohjois-Euroopan paras uusien terveysinnovaatioiden keskus.

Hyvän pohjan kehitystyölle antavat suomlaiset terveys- ja hyvinvointialan startupit, joita on tällä hetkellä yli 260. Lisäksi terveysteknologia on laajemminkin yksi nopeimmin kasvavista korkean teknologian vientialoista Suomessa.

Tapahtuman puhujia ovat muun muassa sykemittarivalmistaja Fitbitin Eric Friedman, Philipsin Kacy Harding, palkittu lontoolaissairaalan syöpäkirurgi Shafi Ahmed  ja Bauer G4A Digital Healthin Zsuzsanna Varga. Tilaisuuden järjestää Upgraded, joka on voittoa tavoittelematon yhdistys Suomen terveyden ja hyvinvoinnin startup-yrityksille.

Lisää: Upgraded Life Festival  (LINKKI), Suomalaiset terveys- ja hyvinvointialan startup-yritykset 2017 (LINKKI, esityskalvot) ja Terveysteknologian vuosi 2018 -selvitys (LINKKI, pdf)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018