Microsoft ostaa koodinjakopalvelun

Microsoft ostaa koodinjakopalvelu GitHubin 7,6 miljardin dollarin hinnalla. Microsoft saa palvelusta uuden kanavan ohjelmistokehittäjiin. Viime aikoina yritys on panostanut myös IoT-ratkaisuihin ja pilvipalveluihin.

Sanfranciscolaisella GitHubilla on koodinjakopalvelussaan 28 miljoonaa kehittäjää, jotka jakavat ja tekevät yhteistyötäverkon läpi ohjelmistokehityksessä.

Kaupan myötä mukaan tulee Microsoftin ohjelmistokehittäjävälineet ja -palvelut. Silti GitHub säilyy tiedotteen mukaan erillään . Kehittäjät voivat kaupan jälkeenkin käyttää valitsemiaan ohjelmistokieliä, valittuja työkalujaan ja käyttöjärjestelmiään projekteissaan.

Uuden GitHubin toimitusjohtajaksi tulee Microsoftin ohjelmistokehityspalveluiden Nat Friedman, joka on muun muassa Xamarin perustaja. GitHubin nykyinen vetäjä Chris Wanstrath siirtyy kehittelemään Microsoftin ohjelmistoalueen strategioita.

Microsoft maksaa kaupan omilla osakkeillaan. 7,5 miljardin dollarin kauppa pyritään saamaan loppuun vuoden loppuun mennessä.

Lisää: GitHub (LINKKI)

Kuva: Vasemmalta Githubin perustaja ja toimitusjohtaja Chris Wanstrath, Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella ja Microsoftin ohjelmistokehittäjäpalveluista vastaava Nat Friedman.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!