Telia moninkertaisti Suomen konesalikapasiteetin

Suomen suurin avoin datakeskus aloitti toimintansa Helsingissä. 160 miljoonaa euroa maksanut ja kahden Eduskuntatalon kokoinen Helsinki Data Center moninkertaistaa kotimaisen konesalikapasiteetin.

Suomen suurimmassa datakeskuksessa on panostettu Telian mukaan  erityisesti energiatehokkuuteen, ympäristöystävällisyyteen ja tietoturvaan.

 ”Helsinki Data Center on suunniteltu nimenomaan tähän tarkoitukseen. Lisäksi rakennus on tiukasti pultattu Telian kansainväliseen verkkoon, jonka kautta virtaa päivittäin lähes 40 prosenttia koko maailman nettiliikenteestä”, Telia Finlandin toimitusjohtaja Stein-Erik Vellan kertoo.

Helsinki Data Centerin suunnittelussa on keskitytty niin fyysiseen turvallisuuteen kuin tietoturvaan. Telian datakeskusliiketoiminnan johtaja Pasi Sutinen vakuuttaa, että kyseessä on kokonaisuutena Euroopan nykyaikaisin datakeskus.

”Tämänkaltaiset datatehtaat mahdollistavat niin yhteiskunnalle kuin yrityksille datan täysmääräisen hyödyntämisen tekoälyn, robotiikan, esineiden internetin ja 5G:n muokatessa kaikkien meidän arkielämää kiihtyvällä vauhdilla”, Pasi Sutinen sanoo.

Uuden datakeskuksen toteutuksessa erityishuomio on kiinnitetty turvallisuuden lisäksi  myös ympäristöasioihin. Kymmenettuhannet palvelimet synnyttävät valtavan määrän lämpöä, jonka avulla voidaan jatkossa lämmittää jopa 20 000 espoolaisasuntoa.

”Helsinki Data Center on Euroopan vihrein datakeskus, joka on saanut alan merkittävimmät ympäristösertifikaatit”, Sutinen kiteyttää.

Helsinki Data Centerin kokonaiskapasiteetti on 24 megawattia, mikä moninkertaistaa Suomessa toimivien yritysten käytettävissä olevan konesalikapasiteetin.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!