Qt haluaa lääketieteen laitteet nopeammin myyntiin

Suomalainen Qt ja yhdysvaltalainen Emergo lähtevät yhteistyössä nopeuttamaan lääketieteellisten laitteiden tuonti markkinoille. Qt:n mukaan yhteistyössä yhdistyvät yhdysvaltalaisyhtiön lääketieteellisten laitteidensäädösten asiantuntemus ja suomalaisyrityksen ohjelmistokehityksen osaaminen.

Emergo on maailmanlaajuinen lääketieteellisten laitteiden sääntelyyn erikoistunut konsulttiyritys, joka auttaa lääketieteellisten laitteiden valmistaja-asiakkaita lyhentämään uusien laitteiden markkinoille tuomiseen kuluvaa aikaa.

Uudessa yhteistyössä yhdistyvät Emergon lääketieteellisten laitteiden maailmanlaajuinen säädösten asiantuntemus ja Qt:n ohjelmisto-osaaminen. Qt:n mukaan tavoitteena on helpottaa asiakkaita selvittämään tiensä markkinoiden sääntely- ja hyväksymisprosessien läpi saadakseen laitteensa markkinoille nopeammin ja kustannustehokkaammin.

Lääketeollisuutta säätelee suuri joukko säännöksiä ja toimintatapoja, jotta lääkärit, hoitajat ja potilaat pääsevät käyttämään laitteita vasta sen jälkeen, kun laitteet on todettu täysin turvallisiksi ja tehokkaiksi.

Tämän vuoksi laitteen markkinoille tuontiin kuluu huomattava määrä aikaa, rahaa ja resursseja. Lääketieteellisen laitteen saaminen markkinoille kestää keskimäärin kolmesta seitsemään vuotta.

Yhteistyö Emergon kanssa takaa sen, että Qt voi tukea asiakkaitaan säädösten noudattamiseen liittyvissä toimissa, auttaa asiakkaitaan tekemään markkinaselvityksiä sekä noudattamaan FDA:n, EU:n, ISO:n ja IEC:n määrittämiä säädöksiä.

”Vaikka Qt auttaa ohjelmistoillaan asiakasyhtiöitään nopeuttamaan tuotteiden kehitysprosesseja, on eri maiden säädösten läpäiseminen edelleen haastavaa ja voi viivästyttää tietyille markkinoille pääsyä”, sanoo tohtori Benjamin Grosse-Siestrup, PhD, Emergon liiketoiminnan kehityspäällikkö.

”Tekemällä yhteistyötä Emergon kanssa Qt:n on mahdollista tarjota asiakkailleen tuotteen koko elinkaaren

Viime kuussa Qt toi myös markkinoille Safe Renderer -työkalun, joka integroi toiminnallisen turvallisuuden turvakriittisten järjestelmien ja laitteiden ohjelmistokehittämisen prosessiin.

Qt Safe Renderer on TÜV NORD -sertifioitu autoteollisuuden, lääketieteellisten laitteiden, teollisuusautomaation ja muiden turvakriittisten alojen toiminnallisen turvallisuuden standardien mukaisesti.

Kuvituskuva:  Heartworksin ohjelmisto on toteutettu QT-työkaluilla. Kuva: QT

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018