Tekesin ja IBM:n yhteistyö syyniin

Helsingin Sanomat kertoi eilen sunnuntaisivuillaan Tekesin eli nykyisen Business Finlandin IBM:n kanssa tekemästä Watson -yhteistyöstä ja siihen liittyneistä rekrytoinneista. Teollisuusministeriö Lintilä pyysi lehden mukaan viikonlopun aikana selvityksen asiasta.

Business Finlandin mukaan Helsingin Sanomien artikkelissa esille nostetut tiedot USA:n itärannikon verkoston rakentamiseen liittyvistä rekrytoinnista ja palveluiden hankinnoista käsiteltiin jo maaliskuussa Iltalehden kirjoitettua niistä.

”Valtaosa nyt esille nousseista väitteistä on ollut esillä julkisuudessa jo aiemmin, jolloin niihin suhtauduttiin vakavasti. Tapahtumista tehtiin selvitykset työ- ja elinkeinoministeriölle sekä kilpailu- ja kuluttajavirastolle. Molemmat tahot tyytyivät selvitykseen”, sanoo Business Finlandin johtokunnan puheenjohtaja Pertti Korhonen.

Parhaillaan Business Finlandissa on käynnissä työ uuden ohjaus- ja hallintomallin kehittämiseksi ja Code of Conduct -ohjeistuksen laatimiseksi.  Business Finlandin johtokunta on myös tilannut Deloittelta selvityksen vuonna 2016 ja 2017 tehtyjen hankintojen ja rekrytoinnin päätöksenteosta.

Helsingin Sanomien artikkelissa nostetaan esille Business Finlandin vuonna 2016 alkanut yhteistyö IBM:n kanssa Watson Health Center -hankkeessa.   Hankkeessa Business Finlandin tarkoitus oli rahoittaa edistää ekosysteemin syntymistä ja kehittymistä, sekä hyödyttää suomalaisyritysten kansainvälistä kasvua.

Helsingin Sanomien jutussa nostetaan esille myös hankkeen hiipuminen ja rahoitus- ja rekrytointikuviot. Business Finlandin tiedotteen mukaan valtaosa ekosysteemeissä rahoituksesta kohdistuu suomalaisille yrityksille ja tutkimusorganisaatioille.

Business Finlandin mukaan ekosysteemihankkeet ovat tyypillisesti pitkäkestoisia eikä niiden tuloksia pystytä arvioimaan vielä 1,5 vuoden kuluttua sopimuksen allekirjoittamisesta. Business Finland lupaa tehdä Ivaikuttavuusarvion ja analyysin hankkeesta myöhemmin.

Helsingin Sanomien jatkojutussa Ministeri Lintilä toteaa, että tekoälyyn on panostettava, lapsi ei saa mennä pesuveden mukana. Hän on laajasti puhunut tekoälyn käyttöönoton tärkeydestä Suomessa. Viimeksi hän nosti tekoälyn esille teleoperaattori Ficom Forumissa muutama viikko sitten (LINKKI).

LISÄÄ: Helsingin sanomien artikkeli 3.6.2018 Tekes-IBM-yhteistyöstä (LINKKI, vaatii tilauksen),  HS:n jatkouutinen selvityksestä 3.6.2018  (LINKKI) ja aiemmat Uusiteknologia.fi:n IBM:n Watson-aiheisia uutisia (LINKKI) ja Business Finlandin tiedoteuutinen 3.6.2018 (LINKKI).

Kuva: IBM/Business Finland

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018