Suunto viritti akunkestoa ja paikannusta

Urheilukellovalmistaja Suunto on esitellyt uuden Suunto 9 -mallin, jossa on parannettu aiempiin nähden akkukestoa, paikannusta ja rungon kestävyyttä. Kellossa on  myös paikannusta varten Sirfin sijasta Sonyn GPS-piiri ja uudet Fise Track-algoritmit.

Suomessa valmistettu Suunto 9 lupaa yhdistää tosiurheilijan tarpeet pitemmällä akunkestolla, älykkäällä akun optimoinnilla sekä lujatekoisella rungolla.  Kellossa on kolme ennalta määritettyä akkutilaa – Performance, Endurance ja Ultra, jotka antavat 25 tunnista 120 tuntiin tallennusaikaa GPS-seurannalla.

Käyttäjä voi lisäksi luoda räätälöidyn akkutilan omiin tarpeisiinsa. Harjoituksen alussa kello antaa arvion siitä, kuinka paljon varausta on jäljellä nykyisellä akkutilalla. Akkutilaa voi tarvittaessa vaihtaa kesken harjoituksen.

Pitkillä ultrajuoksuilla akun kesto on usein matkan ja reitin tarkkaa tallennusta rajoittava tekijä, sillä GPS kuluttaa paljon akkua.  Uuteen Suunto 9:iin on DC Rainmaker-blogin mukaan otettu aiempien mallien Sirfin sijaan Sonyn GPS-paikannuspiiri.

Suunto 9:ssä on yli 80 urheilutilaa ja amerikkalaisen Valencellin kehittämä rannesykemittaus.

Suunnon FusedTrack-algoritmi yhdistää GPS:n ja liikeanturin tiedot reitti- ja matkatarkkuuden parantamiseksi. Sen ansiosta akun kestoa voidaan pidentää vähentämällä GPS:n tehonkulutusta kuitenkaan merkittävästi tarkkuudesta tinkimättä.

Akkutilojen lisäksi Suunto 9 -kellossa on muistutustoiminto, joka kertovat akun tasosta.

Jotkin muistutukset ovat ennakoivia ja perustuvat esimerkiksi aktiivisuushistoriaan ja varmistavat siten, että kellon akku on ladattu täyteen seuraavaa retkeä varten.  Jos kello huomaa, että akku on loppumassa harjoituksen aikana, se ehdottaa automaattisesti vaihtoa eri akkutilaan.

Mobiiliyhteyden kautta kelloon saa hälytykset valituista push-ilmoituksista kuten puheluista ja viesteistä. Suunto app on saatavilla App Storesta ja Google Playstä. Suunto app -mobiilisovelluksella voi pitää kirjaa ja vaihtaa tuloksiaan.

Aloituskuva: Suomessa suunnitellussa ja valmistetussa Suunto 9:n kehä ja painikkeet ovat tuostumattomasta teräksestä, näytön suojana safiirikristallilasi ja kuori lasikuituvahvisteista polyamidia sekä silikoniranneke.

Lisää: DC Rainmaker Suunto 9:stä (LINKKI)

Kuvat: Suunto

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!