USB-liitettävä oskilloskooppi + kaksi muutakin

Huipputason pöytämittauslaitteiden lisäksi tarjolle on tuotu myös kehikkokortteihin ja USB-väylällä liitettäviä mittausmoduuleita. Uusimpana Keysight tuo myyntiin Streamline-mittaussarjansa, jossa ovat USB-oskilloskooppi, -piirianalysaattori ja -aaltomuotogeneraattori.

Keysightin laitteissa ei ole omaa näyttöä, vaan niitä käytetään PC:ssä toimivien ohjaus- ja käyttöliittymä- ja analysointiohjelmien avulla.

Pinottavuuden takia sarjan laitteet on koteloitu samankaltaisiin koteloihin – tosin kokonaismitat vaihtelevat hiukan laitteessa olevien liittimien mukaan.

Streamline -laitesarja koostuu vektoriverkon analysaattoreista (VNA), oskilloskoopeista ja mielivaltaisesta aaltomuodon generaattorista (AWG)

Kompakteilla moduuleilla säästyy valmistajan mukaan tuotekehittäjän tai huoltomiehen pöydältä tilaa ja samalla aiempaa helpomman tulosten edelleen analysoinnin omalla tai kehitystiimin muiden jäsenten kanssa.

Laitteet ovat verrattain pieniä verrattuna perinteisiin pöytämittalaitteisin. Esimerkki P937xA-piirianalysaattorin ulkomitat ovat 176 x 48 x 333 millimetriä. Painoa laitteella on 1,9 kiloa. Pieni koko tekee niistä myös soveliaita esimerkiksi manuaaliseen tai puoliautomaattiseen testaukseen sekä suunnittelun validointiin.

Sarjan P937xA-mallit ovat kaksiporttisia VNA-piirianalysaattoreita, joiden taajuusalue yltää 300 kilohertsin taajuudesta jopa 26,5 GHz saakka. Ne on suunniteltu passiivisten radiotaajuuslaitteiden, kuten antennien, suodattimien ja duplekserien testaamiseen.  Käyttöliittymä on samanlainen kuin valmistajan pöytämallisissa piirianalysaattoreissa.

P924xA-sarjan oskilloskoopit tarjoavat Keysightin oskilloskooppimalleista tutut mittaustoiminnot sekä erilaiset liipaisut ja nopean aaltomuodon päivitykset. Myös niiden InfiniiVisio-käyttöliittymä (kuvassa) on samankaltainen kuin valmistajan pöytämalleissa.

Sarjan P9336A-malli on kolmen kanavan vapaan aaltomuodon signaaligeneraattori (AWG). Se tarjoaa Keysightin Trueform aaltomuodon muodostustekniikalla 16-bittisen erottelun ja 540 megahertsin kaistanleveyden.

Signaaligeneraattorissa aaltomuodot voidaan tallentaa neljän gigatavun muistikortille. Laite on yhteensopiva valmistajan Signal Studio -ohjelmiston kanssa ja soveltuu esimerkiksi yleistestauksesta aina I/Q-signaalin luontiin lähetin-vastaanottimien ja modulaattorien toiminnan todentamisessa.

Lisää: Keysight (LINKKI) ja Streamline-USB-laitteet (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!