Oras osti IoT-toimijan – digiä suihkuun

Hanavalmistaja Oras on ostanut osake-enemmistön IoT-tekniikkaan erikoistuneesta sveitsiläisestä Amphirosta. Ostetun startup-yrityksen osaamisalueita ovat energian kerääminen, IoT ja pilvipalvelut.

Uusien digitekniikoiden yhdistyminen Oras auttaa kehittämään uudenlaisia innovatiivisia vesijohtotuotteita ja palveluita. Oras katsoo, että kotien digitalisoituminen vaati myös kodintekniikan digitalisoimista.

’’Kodeissa on yhä enemmän älykkäitä ominaisuuksia, jotka tuottavat dataa ja viestivät keskenään. Suihkut ja hanat eivät ole tästä poikkeus’’, sanoo Oras Groupin toimitusjohtaja Markus Lengauer.

Kuva: Amphiro.

’’Uskomme, että digitaaliset ratkaisut lyövät läpi vesikalusteissa lähivuosina, ja aiomme pitää kiinni johtoasemastamme tässäkin kehityksessä’’, Lengauer sanoo.

Oras on digitalisoinut vesikalusteitaan jo vuosia. Yhtiö on johtanut kosketusvapaiden hanojen markkinaa sekä asuinrakennusten että julkisten tilojen osalta. Amphiron hankkiminen tuo Oraksen mukaan lisää vautia kehitykseen.

Suomalaisella Oraksella on jo ennestään kaksi brändiä, Oras ja Hansa. Konsernin pääkonttori sijaitsee Raumalla ja tehtaat sijaitsevat Rauman lisäksi Saksan Burglengenfeldissä, Tšekin Kralovicessa ja Puolan Olesnossa. Konsernin palveluksessa työskentelee noin 1 400 ihmistä. Oras Groupin omistaa perheyhtiö Oras Invest.

Kuvat: Amphiro

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/