Liikuteltavat Virve-tukiasemat apuun

Viranomaisverkko Virve varmistetaan liikuteltavilla tukiasemilla huippukokouksen aikana. Suomen Erillisverkot varautuu monikymmenkertaiseen Virven kuormitukseen normaaliin verrattuna Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien tapaamisen aikaan.

Pääkaupunkiseudulle on tuotu jo siirrettäviä tukiasemia, jotka saadaan kuljetettua helposti sinne, missä lisäkapasiteettia tarvitaan. Hotellien maanalaisten tilojen, esimerkiksi autotallien osalta verkkoa vahvistetaan tarvittaessa sisäpeittoratkaisuilla.

”Varmistamme, että Virve toimii moitteetta ja takaa toimivan yhteistyön tapahtuman turvallisuudesta vastaavien tahojen välillä”, kertoo Viranomaisverkko Virven liiketoimintajohtaja Jarmo Vinkvist.

Helsinki on ennenkin isännöinyt Yhdysvaltain ja Venäjän johtajien tapaamisia, muun muassa vuosina 1975, 1990 ja 1997. Tuolloin turvallisuusympäristö oli hyvin erilainen ja viranomaisyhteistyö on ottanut noista ajoista valtavia harppauksia.

”Vielä vuosituhannen vaihteeseen asti viranomaisilla oli jopa 50 erillistä, analogista verkkoa, eikä viranomaisten välinen toiminnan koordinointi ollut yhtä toimivaa kuin nykyään”, Jarmo Vinkvist kertoo.

Nykyinen Virve-verkko mahdollistaa hänen mukaansa entistä sujuvamman yhteistoiminnan ja Suomesta onkin tullut edelläkävijä turvallisuustoimijoiden yhteistyössä.

Huippukokouksen aikaisen turvallisuuden varmistamiseen osallistuu moni viranomaistaho. Verkko mahdollistaa sen, että toimijat voivat keskustella yli organisaatiorajojen yhteisissä puheryhmissä ja näin koordinoida yhteistoimintaa tehokkaasti.

Virve-viranomaisverkko on muun muassa poliisin, pelastuslaitoksen, rajavartioston, puolustusvoimien ja muiden tapahtuman turvallisuutta varmistavien tahojen ensisijainen viestintäväline.

Kuvat: Erillisverkot

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/