Näitä 5G-tukiasemia menee pian kaupaksi

Nokia on mukana rakentamassa T-Mobilen 5G-verkkoa 600 megahertsin ja 28 gigahertsin alueille. Perustana on 3GPP-järjestön 5G New Radio (NR) -standardi.  Kyse on 3,5 miljardin dollarin kaupasta usealle vuodelle. Kaupan ansiosta 5G-verkkojen käyttöönotto kiihtyy merkittävästi. Lue myös mitä NR-standardi tarkoittaa käytännössä.

Nokia toimittaa 5G-tukiasemia, -ohjelmistoja muun muassa AirScale-radioita, pilvipalveluita, AirFrame-laitteita ja CloudBand-ohjelmistoja ja SON- ja 5G-kiihdytyspalveluita.

Lue laajempi artikkeli 5G NR -standardista toukokuussa ilmestyneessä Uusiteknologia-lehdessä. Voit lukea lehden veloituksetta nettiselaimellasi. (LINKKI)

Kauppa on osa 5G-markkinoiden käynnistymistä toden teolla, johon Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri viittasi heinäkuussa yhtiön tulosjulkistuksen yhteydessä.

’’Olemme saaneet erittäin hyvin sopimuksia ja saavuttaneet merkityksellisiä onnistumisia viime aikoina Yhdysvaltain ja Kiinan keskeisillä 5G:n varhaisilla markkinoilla’’, Suri kertoi.

AirScale-tuotteiden asennuskanta kasvaa nopeasti. ’’Tuotteen avulla asiakkaat voivat nopeasti siirtyä 5G:hen ilman laitevaihdoksia’’, Suri sanoi.

Uusin kauppa ei muuta Nokian koko vuoden taloudellisia ohjeistuksia. Nokian mukaan tammi-kesäkuun puolivuosikatsaukse näkymät sisälsivät jo T-Mobilen kanssa tehdyn sopimuksen vaikutukset.

Lisää: Viimeisimmät 5G-uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI)

Kuva: Nokian AirScale

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/