Tee 5G-puhelin takakantta vaihtamalla

Motorola-kännyköiden yksi erikoisimpia ideoita on Mods-laajennustekniikka. Pelkällä takakannen vaihdolla puhelimeen on saanut huipputarkan kameran tai kaiuttimen. Ensi vuonna luvassa on 5G-moduuli Qualcommin X50-piirillä.

Lenovon omistaman Motorola-merkin 5G Moto Mods -moduuli voidaan liittää valmistajan mukaan Z3-älypuhelinmallin takaosaan.

Normaalia suurempaa kulutusta korvaamaan moduulissa on myös 2000 milliampeerin akku. 5G-moduuli perustuu Qualcommin X50-modeemipiiriin.

Motorola lupaa 5G-moduulin myyntiin ensi vuoden alussa. Ainakin ensivaiheessa moduulit tukeutuvat vain Verizon 5G-verkkoihin Yhdysvalloissa.

Moto Mods -lisämoduuleita on useita erilaisia. Yksi kiintoisimpia on elektroniikkasovellusten kehittämiseen tarkoitettu kytkentäalusta. Muita moduuleita ovat Hasselblad-kameramoduuli, kaiutin, lisäakut ja erilaiset anturimoduulit.

Lisää: Motorolan 5G-moduuli (LINKKI), Verizon 5G (LINKKI), Moto Mods -kehittäjäsivusto (LINKKI) ja Moto Mods-kytkentämoduuli-uutinen Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!