Data-analytiikan kiihdyttämö Kajaaniin

Superlaskentakeskus CSC ja Kajaanin ammattikorkeakoulu aloittavat data-analytiikan kiihdyttämöhankkeen. Sen avulla paikalliset yritykset ja yhteisöt voivat nopeasti kokeilla mitä data-analytiikka voisi heille tarjota ja ottaa käyttöön analytiikkaan perustuvia ratkaisuja.

Suomessaon datalähtöinen talous on tunnistettu laajasti uudeksi liiketoiminnan tekemisen tavaksi. Data-analytiikka, big data sekä tekoäly ovat keskeisiä tapoja, joilla yritykset nykypäivänä saavuttavat suuren mittakaavan kilpailukykyä. Sitä haetaan myös CSC:n ja KAMK:n hankkeessa.

Jo nykyisin yrityksille kertyy paljon dataa esimerkiksi teknisistä prosesseista, antureista, tietojärjestelmistä ja asiakasrajapinnasta – tämän datan analysointi auttaa ymmärtämään ja ennakoimaan taustalla olevia ilmiöitä sekä riippuvuuksia.

Data-analytiikan kiihdyttämö -hankkeessa toteutetaan data-analytiikan pilottiprojekteja kolmen yrityksen kanssa sekä työpajoja 10 – 15 yrityksen kanssa.

Kiihdyttämö antaa yrityksille myös alkusysäyksen uusien menetelmien käyttöönotolle, joka muuten vaatisi niiltä merkittäviä alkupanostuksia ja osaamista. Kiihdyttämöhanke aikoo tuottaa tietoa data-analytiikan mahdollisuuksista myös laajemmalle joukolle yrityksiä.

Kajaanin kiihdyttämöhanke saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastolta. Rahoitukseen osallistuvat myös alueen kunnat sekä hankkeeseen yritykset kuten Loiste, Kaisanet ja Herman IT.  Paikallisen ammattikorkeakoulun lisäksi mukana on datakeskusta Kajaanissa operoiva CSC. Superlaskentakeskus on tuonut Kajaaniin myös data-analytiikan ympärille keskittyvää toimintaa.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/