Ponssen elektroniikkayrityksen toimitusjohtaja vaihtuu

Metsäkonevalmistaja Ponssen elektroniikkaa kehittävä ja valmistava tytäryhtiön Epec Oy:n toimitusjohtaja Teemu Raitis jää pois yhtiön palveluksesta vuoden loppuun mennessä. Uuden toimitusjohtajan haku on käynnistetty.

Epec on Ponsse-konsernin Seinäjoella sijaitseva tytäryhtiö, joka suunnittelee ja valmistaa liikkuvien työkoneiden koneenohjausjärjestelmiä, elektroniikkaa ja ohjelmistoja vaativiin käyttöolosuhteisiin.

Teemu Raitis on toiminut Epecin toimitusjohtajana vuodesta 2016 alkaen.

Ponsse on panostanut viime vuosina voimakkaasti uusimman teknologian hyödyntämiseen.

Uusi IoT-järjestelmä

Ponssen uusin elektroniikkaratkaisu on Ponsse Manager-IoT-järjestelmä (kuvassa), jonka kautta Ponssen metsäkoneyrittäjä voi nähdä mm. koneiden sijainnin, tuottavuusluvut ja polttoaineenkulutuksen.

Tosin Ponsse ei halua puhuta uuden tuotteen myötä ei enää pelkästä tietoliikenneratkaisuista, vaan kokonaisvaltaisemmasta digitalisaatiosta joka mahdollistaa teollisen internetin (IoT) hyödyntämisen pitkälle tulevaisuuteen.

’’Manager vie tiedonkeruun aivan uudelle tasolle ja yhdistää koneet IoT-verkkoon’’, kertoo Ponssen Suomen maajohtaja Jani Liukkonen.   Manageria voi käyttää älypuhelimella, tabletilla ja tietokoneella paikasta riippumatta. Tiedot siirtyvät koneesta automaattisesti ilman, että kuljettajan tarvitsee lähettää tiedostoja kesken puunkorjuun.

Ei uutta vaan jo vanhaa…

Vieremällä sijaitseva Ponsse toi ensimmäiset tietokoneet metsäkoneisiin vuonna 1992, jo silloin tietoja pystyttiin siirtämään pohjoismaisen NMT-verkon yli koneen ja toimiston välillä.

Vuonna 1997 koneet kytkeytyivät ensimmäisen kerran internetiin. Tämän jälkeen tietoliikenneratkaisut ovat kehittyneet ja tarjolle on tullut uusia langattomia sovelluksia. Aiemmin niitä ei vain kutsuttu Iot- vaan M2M-ratkaisuiksi.

Lisää älyä Vieremälle

Elinkeinoministeri Mika Lintilä avasi viime viikolla Ponssen uuden tehdaslaajennuksen Vieremällä. Tehdasinvestointi on mittavin Ponssen historiassa tuotantotilojen laajentuessa 2,7 hehtaarista neljään hehtaariin. Ennen kaikkea investointi merkitsee harppausta tuotantoteknologiassa.

Uudessa tehtaassa siirryttiin samalla uuteen älykkääseen varastoteknologiaan, joka mahdollistaa komponenttien sujuvan virtauksen tuotantolinjoille.

Samalla varastologistiikan tuottavuuus kasvoi merkittävästi ja komponenttien manuaalinen käsittely väheni. Varastoautomaatio sisältää 15 500 pientavaran varastopaikkaa ja 3900 lavapaikkaa.

Uuden tehtaan rakennustyöt alkoivat vuoden 2016 loppupuolella. Harjakaisia vietetiin tammikuussa samalla kun tehtaasta valmistui 13 000. Ponssen metsäkone. Kaikki yrityksen metsäkoneet valmistetaan edelleen Vieremällä.

Kuvat: Ponsse

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – vain kerran kuukaudessa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/