Monacon ruhtinas Albert II tutustui oululaisteknologiaan

Oulussa järjestetyn arktisen alueen konferenssiin osallistunut Monacon päämies tutustui vierailunsa aikana myös oululaiseen huipputekniikan osaamiseen. KNL Networksin tiloissa hänelle esiteltiin uudenlaista HF-pohjaista  laivaradiojärjestelmää, joka toimii jopa napa-alueilla.

Ruhtinasta kiinnosti kovasti KNL:n teknologiaratkaisu, jossa  50 vuotta satelliittien varjossa ollut HF-radiotekniikka on valjastettu uudelleen modernin ajan yhteysvälineeksi ennen kaikkea merenkulun tarkoituksiin. Hän oli myös hämmästynyt kuullessaan, että muun muassa National Geographicin laivasto lippulaiva Exploreria myöten hyödyntää KNL:n teknologiaa purjehtiessaan maailman arktisilla vesillä.

TactoTekin teknologiajohtaja Antti Keränen tutustutti ruhtinas Albert II:sta  ruiskuvaletun rakenteellisen elektroniikan tekniikoihin.

Arktisen alueen asioista ja ilmastokysymyksistä huolta kantava päämies sai kuulla, kuinka KNL:n radioilla luotu maailmanlaajuinen verkko kattaa kaikki maailman merialueet ilman satelliittien jättämiä katveita muun muassa napa-alueiden läheisyydessä.

Monacon hallitsija, ruhtinas Albert II visiitin pääsyy olikin osallistuminen vuonna 2001 perustetun arktisten maiden yhteistyöverkoston UArctic-kongressin avajaisiin tiistaina Oulussa.

Esittelyn lopuksi kunnianarvoiselle vieraalle näytettiin vielä demonstraatio, jossa läheteltiin sähköpostia Oulun Technopoliksen ja Huippuvuorilla sijaitsevan tutkimusasemalle KNL:n erikoisradion välityksellä.

KNL Networksilta ruhtinas siirtyi vielä VTT:lle, missä hänelle esiteltiin oululaista painetun älyn tutkimusta sekä muutamaa muuta  paikallista uuden teknologian yritystä.

Esillä olivat esimerkiksi VTT:llä alkunsa saanut, rakenteelliseen elektroniikkaan erikoistunut TactoTek, älypohjallisen luonut Movesole, LED-kalvoteknologiaa kehittävä Flexbright ja näppärän, kertakäyttöisen alkoholitesterin luonut Goodwiller.

Kuvat: Marko Pyhähuhta/Business Oulu

Aloituskuva: KNL Networksin laivaradiotekniikkaa esittelivät Monacon Albert II:lle innovaatiojohtaja Teemu Vanninen sekä toimitusjohtaja Maria Alahuhta.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran kuukaudessa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/