Tässäkö ensimmäinen 5G-puhelin?

Suomessa uusi kännykkämerkki Xiaomi aikoo olla ensimmäisenä 5G-kännyköiden markkinoilla vaikka ensimmäiset 5G-verkot ovat vasta tulossa. Myös Lenovon omistama Motorola on julkistanut oman 5G-puhelinmoduulinsa.

Ensimmäiset kuvat kiinalaisen Xiaomin 5G-kelpoisesta Mi Mix 3 -puhelimesta jakeli twittertililään yrityksen tuotepäällikkö Donovan Sung. Hän hehkuttaa siinä, kuinka ensi vuonna käyttöön tulevat 5G-verkot ovat 10 kertaa nopeampia kuin nykyiset 4G-verkot. Hänen mukaansa yritys halunnut  jäädä odottamaan kaupallisten 5G-verkkojen avautumista.

Uutuus käyttää Qualcommin 845 -piirisarjaa, jonka ei pitäisi natiivina tukea 5G-verkkoja. Monet uskovatkin yrityksen käyttävän moduuliratkaisua tulossa olevan Lenovon Motorolan 5G-puhelimen tapaan. Ensimmäisiin verkkoihin on 5GNR-tukiasemia jo tarjolla, mutta tilaajalaitteita odotetaan laajemmin vasta ensi kesään mennessä.

Telia kertoo tänään keskiviikkona Helsingissä 5G-verkkojen avautumisesta ensi vuoden aikana. Laajemmin verkot tulevat Suomessa käyttöön kun koetaajuudet muuttuvat taajuushuutokaupan myötä kaupallisiksi.

Kuva: Xiaomin Donovan Sungin twitter-tili (LINKKI, twitter) ja aiemmat Uusiteknologia.fi:n 5G-uutiset ja artikkelit (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran kuukaudessa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/