Pian yksi piiriyritys vähemmän – Renesas ostaa IDT:n

Puolijohdealan yrityskaupat jatkuvat. Japanilainen Renesas ilmoittaa ostavansa yhdysvaltalaisen IDT:n eli Integrated Device Technologyn. Kauppasumma on  6,7 miljardia dollaria eli vajaa kuusi miljardia euroa. Runsas vuosi sitten Renesas osti amerikkalaisen Intersilin piiritoiminnot.

Integrated Device Technologyn ostolla Renesas saa lisää voimaa sulautetun ohjainelektroniikkansa osuuteen.  Molempien yhtiöiden hallitukset ovat yksimielisesti hyväksyneet liiketoimen.

Kuva: IDT

Analogisen sekasignaalin hankinta täydentää Renesasin tuotevalikoimaa, mikä tukee yrityksen kasvustrategiaa erityisesti auto- ja teollisuusratkaisuissa. Sovelluskohteita ovat tietokonekeskukset, verkkojärjestelmät ja IoT-maailma.

IDT: n tärkeimpiä tuotteita ovat analogiset sekasignaalituotteet, mukaan lukien anturit, huippunopeat muisti yms. liitäntäpiirit ja verkkopiirit.

Renesasin taustalla on Hitachin ja Mitsubishin komponenttiyritysten yhdistyminen 2003.

Yhtiö laajeni lisää NEC:n piiritoiminnoillavuonna 2010, jonka jälkeen yhtiö on ostanut kokonaisuuteen myös Intersilin ja nyt IDT:n. Kauppa saatanee päätökseen ensi vuoden puolella.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran kuukaudessa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!