Video: Näin cobotti-robotti avittaa pakkaamisessa

Teollisuuden kiinnitystarvikkeita ja työkaluja maahantuova Würth on ottanut logistiikassaan käyttöön cobotin eli ihmisen kanssa työskentelevän robotin. Kyse on pilottiprojektista Leanwaren ja Vanderlanden kanssa. Katso videolta miten robotti selviää lajittelu- ja pakkausurakasta.

Würthin logistiikkakeskuksessa Riihimäellä on syyskuusta lähtien hyödynnetty cobotti-tyyppistä avustavaa robottia kappaletavarakeräilyssä.  Aiemminkin alalla on hyödynnetty jo robotiikkaa, mutta vain selkeiden yksiköiden keräilyssä tai tavaran automaattisessa liikuttamisessa.

Nyt Leanwaren, Würthin ja Vanderlanden pilotissa on yritysten mukaan ainutlaatuista on, että robotti pystyy tekemään  myös vaativaa keräilytyötä eli keräämään kappaletavaroita samalla alueella ihmisen kanssa. Uudenlaisen Cobotti-robotin vahvuus on siinä, että se pystyy jo nyt tarttumaan väsymättömästi hyvin erilaisiin tuotteisiin.

Lisäksi se osaa toimia samassa tilassa ihmisen kanssa turvallisesti. Esimerkiksi yksin työskennellessään Cobotti-tyyppisen robotin vauhti on ihmistä huomattavasti nopeampi, mutta robotti osaa myäs  hidastaa tahtiaan ihmisen kanssa yhteistyötä tehdessään.

Ohjelmistotoimittaja Leanware on mukana integroimassa palvelurobotin saumattomaksi osaksi Würthin keräysprosessia. Järjestelmä on sama myös robotille, sillä varastonhallintajärjestelmä on käytössä kaikilla työntekijöillä ja samalla käyttöliittymällä työntekijä käyttää myöskin cobotti-robottia.

Würthilla cobottirobotti kerää tuotteita toimituksia varten, mutta ainakin vielä sen keräämät tuotteet varmistetaan ennen asiakkaalle toimittamista ihmisen toimesta.

Lisää: Videolla Siiri Würth -robotti ja taustat pilotista vastaavilta  (LINKKI, youtube)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran kuukaudessa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!