Luksusluokan tablettimikro tarjoaa nahkaa ja LTE-yhteyksiä

HP:n uudessa Spectre Foliossa yhdistyvät tabletin ja perinteisen kannettavan mikron ominaisuudet. Yrityksen tavoitteena oli keksiä kannettavan mikro uudelleen – aina nahkamateriaalista laitteen muuhun rakenteeseen ja verkkotekniikan mahdollisuuksiin. Mukana on myös LTE-liitäntä eSIM/nanoSIM-ominaisuuksin.

HP on ottanut uudessa laitteessan vaikutteita perinteisestä kannettavasta, 2-in-1-laitteista ja tabletiksi muuntuvista 360-kannettavista. Uudet koneet taipuvat kolmeen eri asentoon kannettavasta tabletista näppäimistölliseksi mikroksi.

“HP Spectre Folio on uudelleen keksimämme PC. Asetamme alalle uudet standardit tällä aivan uudenlaisella PC:llämme’’, kommentoi HP:n johtoon kuuluva Alex Cho.

Spectre Folio taipuu eri asentoihin. Litteän ja kevyen koneen saa taitettua yhdellä kädellä tavallisesta kannettavasta teltaksi, jolloin näppäimistö jää piiloon näytön taakse, ja siitä tabletiksi, jossa on sisäänrakennettu kallistus. Asentojen vaivaton vaihtelu on toimii magneettien ja nahan luonnollisen taipuisuuden ansiota.

HP kutsuu uutta tietokonettaa myös “manucrafturing”-taidonnäytteeksi, jossa mietitty mikrorauta kohtaa käsin työstetyt materiaalit. Koneen kuorena toimivalla kromiparkitulla nahalla on esteettisyyden lisäksi myös tärkeää pinnan kestävyyden takia.

Kestävä ja joustava nahka toimii luonnollisena saranana ja suojaavana pintana. Sen nahkapinta tikkauksineen ja saumoineen antavat koneelle uudenlaisen tunnun. Uusi kone on saatavana kahdessa sävyssä: Cognac Brown ja Bordeaux Burgundy.

Tekniikkana on 8. sukupolven Intel Core i5 tai i7. Muistia on 16 gigatavua, flash-levyä kaksi teratavua ja näyttönä 300 tai 400 nitin kirkkauden FHD-näyttö (1920×1080). Tarkempia 4K UHD -näyttö tulee myöhemmin tänä vuonna.

Langattoman Wifin lisäksi uutuudessa on gigabittiluokan LTE-yhteys. Siinä on dual-eSIM sekä mahdollisuus nano-SIM-paikkaan (näytön alla) ja digitaaliseen eSIM-paikkaan (sisäänrakennettuna).

Äänentoistossa on apuna ´ollut Bang & Olufsen.  Laitteen akun ilmoitetaan kestävän jopa 18 tuntia. Suomeen uutuudet tulevat marraskuussa. Hinnat alkavat noin 1900 eurosta ja tammikuussa tulevat LTE-mallit 2200 eurosta.

Lisää: HP (LINKKI)