Yhdysvaltalainen verkon testausyritys osti Ekahaun

Langattomien lähiverkkojen suunnittelun ja ongelmanratkaisun työkaluja kehittävä Ekahau on myyty yhdysvaltalaiselle Ooklalle. Ekahau-kaupan avulla yritys laajentaa tuotevalikoimaansa verkkojen suorituskykytestauksessa ja suunnittelussa.

Yhdysvaltalainen Ookla on mediajätti Ziff Davisin laajakaistayhteyksien testauksen, tiedonkeruun ja analytiikan yhtiö, jonka Speedtest-alustoilla tehdään päivittäin yli 10 miljoonaa suorituskykytestiä.

Kaiken kaikkiaan testejä on tehty yli 20 miljardia, minkä vuoksi yhtiöllä on varsin kattavin ja laajin tieto internetin suorituskyvystä ja saatavuudesta maailmanlaajuisesti.

Kauppa tuo Ekahaulle merkittäviä lisäresursseja nopeasti kasvavan asiakaskunnan palvelemiseen. Ekahaulla on jo nyt yli 15 000 asiakasta ympäri maailmaa.

Yli 30 prosenttia Fortune 500 -yhtiöistä suunnittelee ja ylläpitää wlan-verkkojaan Ekahaun työkalujen avulla.

Kaupan takana on Helsingissä ja Kalifornian Piilaaksossa toimiva pääomasijoitusyhtiö Nexit Ventures. Se on ollut Ekahaun suurin omistaja, toiseksi suurin on Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa.

Ekahaun pääkonttori on Virginiassa, Yhdysvalloissa, mutta tuotekehitys- ja tuotehallintatoiminnot ovat etupäässä Helsingissä.

Ekahau aloitti vuonna 2001 lähiverkkoon perustuvan paikannusratkaisujen tarjoajana, oman RTLS (real time location system) -tekniikan avulla. Myöhemmin yritys keskittyi kehittämään työkaluja langattomien WLAN-verkkojen suunnitteluun ja ylläpitoon.

Kuvat: Ekahau

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/