Suomalainen patenttiyritys Kiinan innovaatioalueelle

Kiinan huima talouskasvu on nostamassa sen maailman suurimmaksi patentoijaksi. Se on luonut maasta myös kasvualueen ulkomaisille patenttiyrityksille. Nyt patenttiyritys Kolster kertoo avanneensa toimiston Kiinan Shenzeniin lähelle Kiinan ja Honkongin rajaa.

Kolsterin toimisto tarjoaa kiinalaisille yrityksille väylän Euroopan ja Suomen markkinoille, jotka kiinnostavat entistä enemmän kiinalaisyrityksiä. Jos kiinalainen yritys haluaa patenteilleen suojan Euroopan Unionissa, se tarvitsee eurooppalaisen kumppanin hoitamaan asioitaan.

”Toimiston perustaminen on meille strateginen päätös, joka tuo loistavia kasvumahdollisuuksia ja parempaa palvelua kotimaisille asiakkaillemme. Lisäksi saamme entistä paremmin ensi käden tietoa siitä, mitä Kiinasta on tulossa markkinoille Suomeen ja muualle Eurooppaan”, kertoo Kolsterin toimitusjohtaja Timo Helosuo (aloituskuvassa).

Kuva: Suomen Kiinan-suurlähettiläs Jarno Syrjälä.

Kolster on tehnyt jo vuosikymmenien ajan pitkäjänteistä Kiina-yhteistyötä, joten toimiston avaaminen on luonteva askel Kolster China Desk -palvelun laajentamisessa. Tähän mennessä  Kolster on tehnyt Kiinaan suomlaisyrityksille yli 4 000 suojausta.

Yhtiö on ensimmäisiä kansainvälisiä IPR-yrityksiä teknologiakeskuksen maineessa olevassa Shenzenissä. Siellä tehdään Kolsterin mukaan jo kolmasosa Kiinan kaikista patentoinneista. Kaupunki on 40 vuoden aikana laajentunut  noin 15 miljoonan asukkaan keskukseksi.

’’Kiinan rooli teollisena tuottajana kehittyy edelleen nopeasti: maa on tuomassa Eurooppaan vahvoja brändejä, muun muassa elektroniikkaa, autoja ja tietokoneohjelmia”, sanoi Suomen Kiinan-suurlähettiläs Jarno Syrjälä (kuvassa) Kolsterin Shenzhenin toimiston avajaisissa.

”Kiina on muutakin kuin Peking ja Shanghai, ja Kolster osoittaa rohkeaa edelläkävijyyttä hakeutumalla Shenzheniin lähelle Hongkongin rajaa”, suurlähettiläs Syrjälä taustoittaa.

Kolster on  Suomen ja Euroopan vanhimpia immateriaalialan yrityksiä, jonka 2 400 asiakkaasta 65 prosenttia on ulkomailta

Aloituskuva: Suomalaisen patenttiyritys Kolsterin toimitusjohtaja Timo Helosuo sekä IPR-asiantuntija ja kehityspäällikkö Zhangping Wu.