Video: Isku ja Tieto tuovat IoT-tekniikan toimistoihin

Esineiden internet (IoT) on tulossa käyttöön toimistoissa. Uudenlaisten IoT-antureiden ja ohjelmistoratkaisun avulla esimerkiksi työntekijät löytävät  heille sopivan työskentelypaikan monitilatoimistossa. Isku tekee yhteistyötä IoT-ratkaisujen kehityksessä ohjelmisto- ja palveluyhtiö Tiedon kanssa.

Uuden IoT-tekniikan avulla toimistojen tilojen käyttöaste kasvaa, kun dataa kerätään työtilojen käytöstä. Samalla vähäisessä käytössä olevat tilat voidaan Iskun tiedotteen mukaan huomata ja ne voidaan suunnitella uudelleen vastaamaan paremmin työntekijöiden tarpeita.

”Olemme pilotoineet järjestelmää ja ensimmäiset kokemukset ovat todella positiivisia. Työntekijöiden hyvinvointi on kasvanut”, sanoo Iskun johtaja Antti Olin.

Tilojen varaamisen lisäksi IoT-ratkaisut voivat seurata myös työntekijöiden liikkumista tiloissa. Tämä on Iskun mukaan erityisen hyödyllistä isoissa toimistorakennuksissa, sillä järjestelmä kertoo kollegoiden sijainnin ja tavoitettavuuden.

Varausjärjestelmiä ei tarvita, koska työntekijät näkevät vapaat työskentelypisteet reaaliajassa ohjelmiston kautta.  Paikantiminen auttaa toimiston käyttäjiä valitsemaan intuitiivisesti ja nopeasti, kenen kanssa ja missä paikassa he haluavat työskennellä.

”Näin spontaanit tapaamiset on tehty helpoiksi ja viestintä paranee”, sanoo Tiedon Gunnar Tolf.

IoT-ratkaisujen avulla voidaan hyötyä myös tilojen, IT-ratkaisuiden ja kalusteiden paremmasta kunnossapidosta. Kun työntekijät raportoivat huoltotarpeista järjestelmän kautta paikan päältä, viat on helppo löytää. Työntekijöiden on myös helppo raportoida ongelmia.

Isku ja Tieto esittelevät toimistojen IoT-ratkaisuja Orgatec-messuilla Saksan Kölnissä.

Lisää: Tiedon video toimistojen IoT-ratkaisuista (LINKKI, Youtube)

Kuva: Tiedon videolta

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018