Red Herring listasi kasvuyritykset – Ruotsista 1, Suomesta 2 ja Tanskasta 3

Yhdysvaltalainen Red Herring -media valitsi tämän vuoden Top 100 -listalleen kaksi suomalaista kasvuyritystä. Mukaan pääsivät kanta-asiakasjärjestelmien Social Party ja kieltenoppimispalvelu WordDive. Ruotsista mukana oli yksi ja Tanskasta kolme yritystä.

Red Herring Top 100 -yritysten valinta perustuu useaan kriteeriin. Niitä ovat esimerkiksi innovatiivisuus, taloudellinen kehitys, liiketoimintastrategia ja kansainvälisyys. Listalla on runsaasti yhdysvaltalaisyrityksiä – syystä tai syyttä. Toki listalla on yrityksiä myös maailman muistakin maista kuten Intiasta tai Turkista, mutta Japani on varmaankin aliedustettuna.

Toimitusjohtaja Timo-Pekka Leinonen, WorldDive Oy

”Vahvimman potentiaalin yritysten valitseminen ei ollut ollenkaan helppo tehtävä”, sanoo Red Herringin toimitusjohtaja Alex Vieux. Palkintoraati saikin vasta kovan pohdinnan ja keskustelun jälkeen karsittua sadoista ehdokkaista 100 parasta.

Kahdesta listalle päässeestä suomalaisyrityksestä WordDive tuottaa tekoälyyn pohjautuvaa nettiohjelmaa ja mobiilisovellusta vieraiden kielten oppimiseen. WordDivella on 500 000 käyttäjää 150 maassa.

”Älykkäät sovellukset voivat tarjota ratkaisun kehittyvien talouksien opettajapulaan ja tehdä laadukkaasta englannin opetuksesta mahdollista myös niille, joilla ei ole varaa kalliisiin yksityistunteihin”, selittää WordDiven toimitusjohtaja Timo-Pekka Leinonen (kuvassa).

Ruotsalainen Amra Medical kehittää nopeaa kokovartalo-MRI-skannausta.

”Esimerkiksi monissa Aasian maissa kilpailu hyvistä opiskelu- ja työpaikoista on erittäin kovaa. Sujuvasta englannin kielen taidosta on merkittävää etua, mutta päteviä opettajia ei riitä kaikille”, WorldDiven toimitusjohtaja Leinonen arvioi.

Toinen Los Angelesissa tänä vuonna palkittu suomalainen yritys oli Social Party Oy. Yritys hyödyntää digisisältöjä esimerkiksi asiakkuusohjelmissa.

Ruotsista listalle pääsi vain yksi, Amra Medical. Tanskasta listalla oli kolme yritystä, joista esimerkiksi Bluetown on erikoistunut kehitysmaiden ja muiden vaikeiden alueiden Wifi-tukiasemiin.

Red Herringin Top 100 -listoille on valittu aikanaan myös Supercell, Facebook, Twitter, Google, Skype, YouTube ja eBay.

Red Herringin maailman Top 100 -yritykset valitaan Euroopan, Aasian ja Amerikan osakilpailujen voittajien joukosta.

Lisää: Red Herring 2018, top100 -lista yrityslinkkeineen (LINKKI)

Kuva: Shutterstock

Päivitetty 29.10.2018

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!