Ohjelmistotalo vie koululaiset robottiauton kyytiin

Ohjelmistotalo Unikie osallistuu tällä viikolla Tampereen kauppakamarin järjestämään Teollisuus tutuksi -koululais-kampanjaan. Maistiaisena yhtiö vie koululaiset itseohjautuvan auton kyytiin, jossa he saavat tuntumaa siitä, mitä ohjelmistoala ja robotiikka voivat tuleville osaajille tarjota.

Itseohjautuvat ajoneuvot ja niiden ohjelmistoratkaisut ovat tamperelaisen Unikien osaamista. Tuotekehityksen ytimessä on itseohjautuvien ajoneuvojen ja laitteiden ohjausalgoritmit, ympäristön havainnointi ja simulointi.  Käytännön keihäänkärkiä ovat Unikie AI Vision LiDAR-navigointisovellus ja LiDAR-lasertutkan simulointiympäristö.

Unikie tavoittelee  uusilla tuotteillaan läpimurtoa itseajavien ajoneuvojen markkinoilla.

Teollisuus tutuksi -päivässä Unikie esittelee tamperelaisoppilaille itseohjautuvaa autoaan. Yritys kokee tärkeäksi  olla kertomassa kovassa kehityksessä olevasta ohjelmistoalasta ja sen merkityksestä osana digitalisaatiota ja tulevaisuutta.

”Uskomme, että esimerkiksi työmme itseohjautuvien ajoneuvojen parissa saa nuoret kiinnostumaan alasta ja hakeutumaan jatkossa alan opintojen pariin”, kertoo Unikien toimitusjohtaja Esko Mertsalmi.

ICT-ala on suhteellisesti nopeimmin kasvava toimiala Pirkanmaalla. Joka vuosi palkataan yli 1000 uutta tekijää. Ja sama tarve on muissakin ohjelmistoalan paikkakunnilla, kuten Oulussa ja pääkaupunkiseudulla.

Tamperelaisyritys tarjoaa autoteollisuuden ratkaisujen lisäksi ohjelmistopalveluja myös integraatioihin, sovelluskehitykseen, sulautettuun ohjelmointiin ja IT-järjestelmien testaukseen.

Yritys osti toukokuussa kiinalaislähtöisen Neusoftin Suomen tytäryhtiön liiketoiminnan. Nykyisin Unikie työllistää  yli 170 ohjelmisto-ammattilaista eri puolilla maailmaa.

Lisää: Aiemmat Unikie-uutisjutut Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI)

Kuvat: Unikie

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!