Uusi verkkoalusta älysovelluksiin

Renesas esitteli Wienin Euroopan Utility Week 2018 –tapahtumassa Wi-SUN FAN -verkkotekniikkaa hyödyntävän IoT-kehitysalustan. Wi-Sun Field Area Networksin takana on teollisuuskonsortiumi, joka esitteli alkuvuodesta myös kotien sisäisiä verkkoja varten Wi-SUN HAN -verkkostandardin.

Renesasin Wi-SUN FAN -kehityspaketti on kehitetty käyttäjille, jotka kehittävät mittauslaitteita, valaistus- tai muita laiteratkaisuja, jotka tarvitsevat langattoman yhteyden. Renesasin uusi alusta on osa Wi-SUN FAN 1.0 -sertifiointiprosessia.

Wi-SUN Alliance on hyväksynyt Renesasin ratkaisun myös sertifiointiohjelmaan referenssilaitteeksi. Renesasin alusta sopii yrityksille, jotka haluavat nopeuttaa avointen standardien mukaisten Field Area Networks (FAN) ja esineiden internet (IoT) tuotteiden kehitystä ja varmistamaan laitteiden yhteentoimivuuden.

Wi-SUN Alliancessa on jo 180 jäsentä. Renesasin lisäksi Wi-SUN FAN-tekniikkaa tukevat esimerkiksi verkkolaiteyhtiö Cisco ja energiamittareissa Landis+Gyr.

Wi-SUN FAN –määrityksien on tarkoitus toimia yhteensopivana liittämistekniikkana älykaupunkiratkaisuissa. Laajoja alueita voidaan peittää alan yhteistyöjärjestön mukaan hyvällä vakaudella ratkaisun reitintukiasemien muodostaman solukkoverkkotekniikan avulla.

Alle gigahertsin taajuusalue tarjoaa myös kaupungeissa radiotielle ominaisuuksia, jotka kestävät fyysisiä esteitä ja voivat siirtää tietoja luotettavasti jopa tiheässä kaupunkiympäristössä. Euroopassa Wi-SUN FAN –verkolle on osoitettu neljä kanavaa 865-868 MHz taajuusalueella. Lisäksi se tukee myös 870-876 MHz ja 915-921 MHz taajuusalueita, joita voidaan käyttää niissä maissa, joissa alkuperäiset 865-868 megahertsiä ei voida käyttää.

Uusin Wi-SUN FAN -määritys tarjoaa esimerkiksi turvallisen, joustavan, monipalveluisen IEEE 802.15.4 -verkkoverkon, joka tukee IPv6 Industrial IoT -kentän sovelluksia laajassa jopa miljoonien solmujen mittakaavassa.

Lisää: Renesas (LINKKI), Renesas RAA604S00 (LINKKI,pdf), RX651-mikro-ohjain (LINKKI),  Renesas-jakelijat EMEA-alueella (LINKKI) sekä Wi Sun Alliance (LINKKI) ja video (LINKKI) sekä Wi-Sun-teknologiaesittely (LINKKI, pdf)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!