Nokia voitti kultaa raportoinnissa

Nokian vastuullisuusraportti ”People and Planet 2017 Report” on voittanut ensimmäistä kertaa Suomen  vastuullisuusraportointikilpailun. Nokia voitti kokonaiskilpailun lisäksi YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden -kilpailusarjan sekä sijoittajien suosikkiraporttipalkinnon. Tuomariston mukaan raportit olivat helppolukuisia.

Vuodesta 1996 alkaen järjestetyssä vastuullisuusraportointikilpailussa arvioitiin tänä vuonna kaikkiaan 43 organisaation raportit, jotka koskivat vuotta 2017. Kilpailun järjestää eri yhteiskunnallisia toimijoita edustava ryhmä.

Kilpailutuomariston mukaan Nokian vastuullisuusraportti oli tasapainoinen ja pituudestaan huolimatta selkeä ja helppolukuinen. Raportoinnin rajaukset oli selkeästi esitetty, ja sen laskentaperiaatteet olivat laadukkaat ja yksityiskohtaiset.

Yhtiö raportoi tuomariston mukaan rohkeasti myös niistä vastuullisuusasioista, joita se ei ole vielä saavuttanut. Kokonaisuutena Nokia oli saavuttanut vastuullisuusraportoinnin tavoitteet erinomaisesti.

Nokia on julkaissut vuosittaisia vastuullisuusraportteja vuodesta 1999 lähtien. Lisäksi Nokia julkaisee joka vuosi koko yhtiötä koskevan Form 20-raportin, joka erittelee varsin yksityiskohtaisesti yhtiön taloudelliset ja toiminnalliset osuudet.  Ne ovat luettavissa myös vuodesta 2003 alkaen Nokian nettisivulla.

Lisää: Nokian vastuullisuusraportit (LINKKI) sekä Nokian Yhdysvalloissa Form 20-F -selvitykset 2003-2017 (LINKKI, valitse vuosittaiset selvitykset, F-20 ja vuosi)

Kuva: Nokia

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018