Katseenohjaustekniikka poiki uuden suomalaisyrityksen

Itä-Suomen yliopistossa toteutetun tutkimusprojektin tuloksena on syntynyt spin off -yritys, joka aikoo kaupallistaa uudenlaisen VR-lasien katseenohjaustekniikan.

Uusi ratkaisu mahdollistaa nopean katseen seurannan korkealla tarkkuudella. Lisäksi pieni koko mahdollistaa teknologian yhdistämisen esimerkiksi VR-laseihin tai mikroskooppeihin.

Joensuulainen SeeTrue Technologies on saanut jo enkelisijoituksen, joka ”mahdollistaa teknologian valmistelun ja viemisen markkinoillea”, toteaa yrityksen perustajiin kuuluva tutkija Roman Bednarik.

SeeTrue Technologies on saanut ponttaItä-Suomen yliopistolla, jossa yhtiön perustajat ovat luoneet ratkaisun silmän tunnistamiselle ja katseen suunnan seurannalle lääketieteelisissä leikkausmikroskoopeissa.

”Teknologiamme avulla katseenseuranta voidaan tuoda esimerkiksi pimeisiin paikkoihin tai vaihtelevaan säähän, johon aikaisemmat tekniikat eivät ole kyenneet. Ratkaisumme on algoritmien ja sensorien yhdistelmä”, Bednarik kertoo.

Tutkimustyön taustalla on Itä-Suomen yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksella ja Business Finlandin tuella tehty TUTL -projekti.

Kuvituskuva: Samsung

Päivitetty