Suomalainen älylukkouutuus Bluetoothin BLE-yhteydellä

Ovikun uudenlainen älylukko voidaan asentaa tavalliseen mekaaniseen lukkoon, jolloin perinteisen ja digitaalisen lukon ominaisuudet yhdistyvät. Digitaalisena avaimena toimii älypuhelin tai tabletti matalatehoisella Bluetooth BLE 4.2 -yhteydellä. Lukitusta voidaan ohjata myös Thread- tai lisävarustein Wifi-yhteydellä.

Ovikun älylukkoon voidaan jakaa määräaikaisen avausoikeuden tai vastaavasti kertaluontoisenkin. Kestoavaimet toimivat voi antaa esimerkiksi muille perheenjäsenille. Kaikkia elektronisia avaimia voi poistaa ja muuttaa koska tahansa.

Älylukko voidaan asentaa Abloyn 4190, 4193, 4194, 4195, LC194, LC195, LC100, LC102, LC204 ja Dormanin 3115, 31150 lukkorunkoihin.

Mobiilisovellus on Android- ja Applen iOS-laitteille. mutta oven voi avata myös edelleen fyysisellä avaimellakin. Lukon ohjaussovelluksesta näkee myös, kuka on ovea käyttänyt ja koska.

Lukon salaus on toteutettu AES 128+:lla ja sähkö tulee lukon omista AA-paristoista. Niiden ilmoitetaan kestävän normaalikäytössä vähintään vuoden.

Uuden älylukon suunnittelussa on ollut Ovikun oman väen lisäksi Oulun amk, KL tools, Elisa sekä Oulunsalosta piensarjojen sopimusvalmistaja Defia. Ohjelmistokehityksen on tehnyt oululainen Embelin ja iPhone-sovelluksen helsinkiläinen S&P Digital Oy.

Yrityksellä on jo kymmenkunta lukkoon ja turvallisuuteen liittyvää patenttia ja lisää tulossa. Niiden avulla yritys aikoo haastaa nykyiset lukkomarkkinat niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Meneillään on myös kolmas rahoituskierros.

Kaikkiin yrityksiin liittyy tarina, myös Ovikun lukuisiin patentteihin. ”Toimin vanginvartijana seitsemän vuotta, silloin mietin monta kertaa miten asiakkaat pysyvät oikealla puolella ovea jouhevasti ja tiettynä aikana. Vankila oli lukkoasioiden korkeakoulu”, kertoo Ovikun yrittäjä, toimitusjohtaja Tomi Ek.

Lisää: Oviku (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!