PÄIVITETTY: Jyväskylässä digitehtaiden tekniikkaa – 4504 kävijää

Jyväskylässä avautuu tänään älytehtaan tekniikoita esittelevä tapahtuma, joka tunnettiin aiemmin nimellä Tekniikka. Uusi teollisuuden digimuutoksiin keskittyvä tapahtuma järjestetään perinteisemmän FinnMateria-tapahtuman yhteydessä. Mukana on myös useita seminaariosuuksia. *) Messukävijöitä molemmissa tapahtumissa oli yhteensä 4504.

Tapahtumista suurempi on kaivos, metalli ja maarakentamisen FinnMateria, mutta uuden Smart Factoryn kanssa Jyväskylän Paviljongissa on 20.–22.11. esillä 4500 neliömetriä uusinta teollisuustekniikkaa. FinnMateria järjestetään 21.-22.11.2018.

’’Näyttelyhallit ovat täynnä ja meillä on Finn Materiassa 126 suurta osastoa.  Kun mukaan lasketaan SmartFactory 2018-messut, on näyttelytilaa myyty yhteensä lähes 4500 neliömetriä”, kertoo  Jyväskylän Messut Oy:n myyntijohtaja Raimo Pylvänäinen.

Molempien messujen yhteenlaskettu näytteilleasettajamäärä on yli 200. SmartFactoryssä on esikllä tärkeimmät kone- ja automaatioalueen nimet digiohjauksineen ja robotteineen. Smart Factory 2018 yhteydessä järjestetään myös asiantuntijaseminaari 21.11, jonka teema on Smart & Secure Manufacturing. Se lähestyy valmistavan teollisuuden murrosta muun muassa tekoälyn, robotiikan sekä kyberturvallisen valmistuksen näkökulmista.

Asiantuntijaesitykset tarjoavat näkymän uuteen valmistavaan teollisuuteen ja sen virtuaalisiin työympäristöihin. Mukana on huipputason alustajia avainalueilta kuten robotiikka, tekoäly ja kyberturvallisuus.

Lisäksi tarjolla on muutama muukin seminaariosuus, joissa esitellään bisneksen tekemistä ja toisessa uuden kehittämistä. Mukana on puhumassa myös Millennium-teknologiapalkinnon 2018 voittaja Tuomo Suntola. Lisäksi on tietoiskutyyppisiä luentoja teollisuuden käytännön ratkaisuista.

Ja jos kohdalle sattuu, niin järjestäjienn mukaan messuvieraalla on mahdollisuus jopa paiskata kättä ihmismäisen robotin kanssa, joita liikkuu  tapahtumakeskuksen käytävillä  kaikkiaan kolme yleisön seassa.

*) FinnMateria -messut järjestetään seuraavan kerran 18.-19.2020. Myös Smart Factory -messut saavat jatkoa, mutta tarkat päivämäärät luvataan ilmoittaa myöhemmin.

Lisää: Smart Factory 2018 (LINKKI)  ja seminaarit (LINKKI)

*) Päivitetty kävijätiedoilla 22.11.2018

Kuvituskuva: Tekniikka 2016, Jyväskylän messut