Murata pakkaa anturit ja radiotekniikan pieneen kokoon

Suomessa MEMS-tekniikkaa valmistava Murata on oppinut pakkaamaan anturit ja radiotekniikan pieniksi moduuleiksi. Münchenin Electronica-messuilla yritys esitteli Suomessa suunnitellun ja valmistetun kallistusanturin sekä todella pienen NB-IoT-moduulin.

Murata SCL3300-D01 on 3-akselinen kaltevuusanturi, joka pystyy mittaamaan ± 90 asteen absoluuttisen kallistuskulman. Anturin toiminta perustuu Muratan 3D-MEMS-tunnistustekniikaan, johon perustuvia SCL3300-sarjan antureita käytetään jo monissa vaativissa sovelluksissa.

SCL3300-D01-mittausmoduulissa koteloon MEMS-anturin kanssa on pakattu AD-muunnin ja signaalinkäsittelyn Asic-piiri. Anturin tarjoaa SPI-liitännän ja siinä on neljä käyttäjän valittavissa olevaa mittaustilaa sovelluksen optimointiin.

Moduuli toimii 3,0-3,6 voltin jännitteellä ja se kuluttaa toimintatilassa 1,2 milliampeeria ja lepotilassa vain 3 μA. Anturi toimii -40° C:sta  +125 °C:een. Anturi toimitetaan 12-nastaisessa SMD-juotettavassa muovikotelossa (8,6 mm x 7,6 mm x 3,3 mm).

Kolmiakselisen MEMS-anturin lisäksi Murata esitteli Mäunchenissä kapeakaistaisen 4G NB-IoT-moduulin. Metallikoteloon pakattu LBAD0ZZ1RX-moduuli on mitoiltaan vain 15,6 x 14,0 x 2,2 millimetriä. Valmistajan mukaan se on pienin maailmassa. Moduuli täyttää NB-IoT 3GPP version 13 kapeakaista -standardin vaatimukset.

LBAD0ZZ1RX-moduuli on suunniteltu käytettäväksi paristokäyttöisissä IoT- ja IIoT-ratkaisuissa, joissa se pystyy ylläpitämään yhteyksiä yhdellä akulla jopa kymmenen vuoden ajan.

Moduulin radiotekniikka perustuu Huawein HISiliconin valmistamaan Hi2115-järjestelmäpiiriin. Se sisältää Arm Cortex M0 -prosessoriytimen, joka toimi 40 MHz:n kellotaajuudella. Mukana on 64 kilotavua SRAMia ja 256 kilotavua flashia. Tämän lisäksi moduulista löytyvät teholähde, virranhallinta, antennisovittimet, alipäästösuodattimet ja RF-kytkin.

LBAD0ZZ1RX-moduulia voidaan hallita vakiomuotoisilla AT-komennoilla. Moduuli tarjoamat oheislaiteliitännät ovat UART, I2C, SPI, GPIO ja ADC. Uutuus on tulossa tuotantoon ensi vuoden alussa.

Lisää: Murata (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!