Lisättyä todellisuutta huoltomiehelle

Schneider Electric esittelee Jyväskylän Smart Factory -tapahtumassa lisättyä todellisuutta (AR) hyödyntävän ohjelmiston teollisuuden huoltotoimenpiteisiin. Augmented Operator Advisor -ratkaisu tarjoaa korjaajalle kojekaapista dynaamista reaaliaikaista dataa ja virtuaalisia objekteja työn tekemiseen.

Tekniikan viimeisintä kehitystä edustava lisätyn todellisuuden teknologia tarjoaa kenttä- tai tehdasympäristössä työskenteleville etuja, esimerkiksi seisokkiaika lyhenee: koneen käyttäjät voivat avata sähkökaapin ovet virtuaalisesti.

Ratkaisu nopeuttaa toimintaa ja kunnossapitoa: tekniset asiantuntijat löytävät tarvitsemansa tiedon nopeammin ja heillä on kentältä välitön pääsy käyttöohjeisiin, ohjeistuksiin ja kaavioihin. Se vähentää inhimillisiä virheitä.

EcoStruxure Augmented Operator Advisoria voi käyttää useilla eri tavoilla. Esimerkiksi tehdasympäristön sisä- ja ulkopuolella se näyttää mobiililaitteen ruudulla samanaikaisesti kuvan todellisesta maailmasta ja sitä täydentävästä datasta

EcoStruxure Augmented Operator Advisorilla pääset käsiksi esimerkiksi tunnisteisiin, prosessimuuttujiin, SQL-tietokantaan, dokumentteihin, sähkökaavioihin, verkkosivuihin, ohjeistuksiin, muistiinpanoihin ja videoihin. Helposti asennettava sovellus toimii iOS- ja Android-tableteilla.

Schneider Electric esittelee Smart Factory -messuilla myös EcoStruxure Machine Advisor -alustaa, jonka ansiosta konevalmistajat voivat jäljittää, seurata koneiden toimintaa ja korjata ongelmatilanteet etänä. Lisäksi käyttäjät voivat ennakoida huoltoa, mikä parantaa koneen valmiusaikaa.

Lisää: Schneider Electric (LINKKI)