Huawei hakee lisää kehittäjiä HiAI 2.0 -tekoälyalustalleen

Huawei julkaisee avoimen HiAI 2.0 -sovelluskehitysalustan, jonka avulla tekoälypohjaisia sovelluksia ja ominaisuuksia voidaan kehittää suoraan yrityksen mobiililaitteilla. Uudella versiolla Huawei haluaa nopeuttaa tekoälysovellusten tekemistä lähes puolen miljoonan kehittäjän joukossa.

Uusin Huawein HiAI-versio tarjoaa kehittäjille avoimen ekosysteemin, jossa voidaan hyödyntää Huawein piirisarjoja, laitteita ja pilvipalveluita HiAI Foundation, HiAI Engine ja HiAI Service -työkalujen kautta.

Tekoälyasiantuntija Lu Wenyu, Huawei

Huawei julkisti mobiilin HiAI 1.0 -tekoälyalustan ensimmäisen kerran huhtikuussa. Uusi HiAI 2.0 tarjoaa lyrityksen mukaan lisää laskentatehoa, monipuolisemmat ohjelmointirajapinnat ja tuo enemmän tuettuja laitteita kehittäjien käyttöön.

’’Uusi versio madaltaa entisestään kynnystä tekoälysovellusten kehittämiseen”, kertoo johtava tekoälyasiantuntija Lu Wenyu (kuvassa) Huawein tuotehallintaosastolta.

HiAI 2.0:m HiAI Foundation-osuuden kautta sovelluskehittäjät pääsevät käsiksi piirisarjan ominaisuuksiin, jolloin käytössä on useita tuettuja sovelluskehyksiä ja operaattoreita sekä korkeat laskentatehot.

HiAI valjastaa myös käyttöönsä Huawein Kirin 980 -prosessorin ja Dual-NPU:n ominaisuudet tuplatakseen kuvantunnistusnopeuden edeltäjäänsä verrattuna (jopa 4 500 kuvaa minuutissa). Lisäksi se tukee yhä useampia kehittäjämalleja ja operaattoreita, jolloin tekoälysovellukset toimivat sulavammin.

Uusi HiAI Engine tarjoaa sovellusinsinööreille edellisiin nähden enemmän vaihtoehtoja, sillä saatavilla olevat ohjelmointirajapinnat helpottavat avainominaisuuksien integrointia kehitysalustalla.

Yksi viimeisimmistä HiAI Enginen käyttöesimerkeistä löytyy Huawei Mate 20 -sarjan lippulaivamallista, jossa AI Spotlight Reel -toiminto editoi ja luo automaattisesti 10 sekunnin kollaasin videoista, joissa esiintyy ihmisiä. Tämä perustuu AI Enginen kasvojentunnistukseen ja kuvanlaadun pohjalta tapahtuvaan pisteytykseen.

Huawein mukaan HiAI-ekosysteemin parissa työskentelee jo yli 1 000 yrityskumppania ja 450 000 kehittäjää, jotka mahdollistavat tekoälyominaisuuksien monipuolisen hyödyntämisen yli 300 miljoonalle käyttäjälle.

HiAI-ohjelmaan sisältyy myös 13 tutkimus ja kehityskeskusta ja kaksi paikallisille kehittäjille avointa laboratoriota eri puolilla maailmaa. Huaweilla on Suomessa laajaa tutkimustoimintaa. Yrityksellä on kaksi tutkimus- ja tuotekehityskeskusta– toinen Helsingissä ja toinen Tampereella. Huawei aloitti Suomessa vuonna 2008 ja työllistää nykyään yli 370 henkilöä.

Lisää: Huawei HiAI-kehittäjäsivusto (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!