Valvontajärjestelmä verkkohyökkäyksiä vastaan

Tietoturvayhtiö F-Securen Rapid Detection & Response -ratkaisu auttaa havaitsemaan kohdennetut verkkohyökkäykset ja tietomurrot. Uusi ratkaisu sisältää  useita uusia ominaisuuksia, kuten Broad Context Detection ja hyökkäystietojen jakaminen F-Securen asiantuntijoiden tutkittavaksi.

Päätelaitteiden suojaus ja hyökkäysten ennaltaehkäisy ovat erittäin tehokas keino taistelussa haittaohjelmien kaltaisia kyberuhkia vastaan. Mutta tehokkaampaa suojaa tarvitaan. Siksi F-Secure on tuonut yhdessä kumppaneidensa kanssa Rapid Detection & Response -ratkaisun.

F-Secure Rapid Detection & Response on EDR-ratkaisu (endpoint detection and response), joka monitoroi yrityksen IT-ympäristöä ja sen tietoturvan tilaa, ja jäljittää epäilyttävää käyttäytymistä.

Rapid Detection & Response antaa selkeän näkyvyyden turvallisuustilanteesta. Se tunnistaa ja visualisoi kehittyneet uhat automaattisesti kevyiden tunnistimien, kehittyneen analytiikan, tekoälyn sekä koneoppimisen avulla.

Broad Context Detection lajittelee kerättyjä tietoja ja erottaa poikkeukselliset käyttäytymismallit käyttäjien tavanomaisesta käyttäytymisestä, ja tunnistaa nopeasti todelliset hyökkäykset. Tämä vähentää huomattavasti hälytysten määrää, joihin IT-henkilöstö joutuisi muuten reagoimaan.

”F-Secure Rapid Detection & Response tunnistaa kohdistetut hyökkäykset nopeasti ja sen sisäinen automatiikka mahdollistaa tehokkaan reagoinnin hyökkäysten estämiseksi jo niiden tapahtumahetkellä”, kertoo F-Securen kyberturvallisuustuotteet ja -palvelut -yksikön johtaja Jyrki Tulokas.

Osa havainnoista saattaa vaatia yksityiskohtaisempaa analysointia ja ohjeistusta tietoturva-asiantuntijoilta. F-Securen Rapid Detection & Response sisältää mahdollisuuden lähettää hankalimmat tapaukset F-Securen asiantuntijoiden edelleen tutkittaviksi.

Palvelu aktivoidaan ottamalla käyttöön Elevate to F-Secure -toiminto, joka löytyy suoraan sovelluksen navigointipalkista. Sen avulla uhka voidaan siirtää F-Securen ympärivuorokautisesti toimivan havaitsemis- ja vastaustiimin asiantuntijoiden analysoitavaksi.

Lisää: F-Secure (LINKKI) ja  Rapid Detection & Response -tuotetieto (LINKKI)