Pakettikioskiin sopii myös 5G-tukiasema

Suomessa kehitettyä Agora-pakettikioskia suunnitellaan asennettavaksi ensi vuoden aikana yli 200 kappaletta ympäri Suomea. Erikoiseksi älykkään pakettikioskin tekee, että se voisi toimia alustana myös ilmanlaadunmittaukselle tai Wifi-/5G-tukiasemille. Osaan on tulossa myös digitaaliset opasnäytöt.

Helsinkiläinen Agora Networks on tuomassa kaupunkilaisille uudenlaisen tavan vastaanottaa nettikaupan pakettinsa. Uusien ulkotiloihin sijoitettavien pakettikioskien tavoitteena on laskea kuluttajien verkkokaupan toimitusmaksuja lisätoimintoja avulla.

Agora-kioski on verkkokaupan pakettitoimituksiin tarkoitettu robotisoitu automaatti, jonka avulla voidaan luoda myös uudentyyppisiä älykkään kaupungin Smart City -palveluja kuten 24/7 etäkirjastoja ja etäapteekkeja. Se voi toimia myös alustana uusille verkkotekniikoille ja mainonnalle.

Ensimmäinen varsinainen pakettikioski avatiin viikko sitten Helsingin jätkänsaareen. Tavoitteena on asentaa ensi vuoden loppuun mennessä yli 200 Agora-kioskia useisiin kaupunkeihin sekä julkisille alueille että K-ryhmän kauppapaikoille.

Pakettikioski on suomalainen digitaaliseen ohjelmistoalustaan perustuva konsepti, jossa mukana ovat Agoran lisäksi ulkomainosyhtiö Clear Channel, logistiikkayritys PostNord ja laitevalmistaja Konecranes. Konseptis ollaan  viemässä myös ulkomaille.

Agora-kioski perustuu Konecranesin kehittämään Agilon-materiaalinhallintajärjestelmään ja digitaaliset näytöt tulevat kajaanilaiselta Symbiconilta. Laitteen on muotoillut helsinkiläinen Aivan.

Koko Agora-pakettikioskitoiminnan takana on ShipMyPacket-niminen helsinkiläisyritys, jonka toimitusjohtaja on Nokian verkkobisneksessä aiemmin toiminut Jukka Lempiäinen. Hän toimii myös Tampereen teknillisen yliopiston professorina.

Lisää: Agora-pakettikioski (LINKKI)