Nokia perustaa uuden 5G-teknologiaa hyödyntävän divisioonan

Nokia perustaa uuden Access Networks -divisioonan hyödyntääkseen täysimittaisesti 5G-teknologian mahdollisuudet. Uuden ryhmän vetäjää ei vielä nimitetty, mutta ryhmän Mobile Networks -osuuden johtajaksi nimitettiin Tommi Uitto. Samalla kerrottiin, että mobiiliverkkoja aiemmin johtanut Marc Rouanne jättää tehtävänsä Nokiassa.

Muutos vahvistaa Nokian mukaan yrityksen kokonaisvaltaisten verkkojen kilpailuetua 5G-aikakaudella ja mukauttaa entisestään organisaatiorakennetta paremmin strategiaa tukevaksi.

”Luomalla Access Networks -organisaation, joka pitää sisällään sekä kiinteät että langattomat verkot, pystymme parantamaan asiakaslähtöisyyttämme, yksinkertaistamaan hallintorakennettamme ja hyödyntämään tehokkaammin koko portfoliotamme”, sanoo  Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri.

Telian Helsingin 5G-esiverkkoa avaamassa syyskuussa Nokian Suomen maajohtaja Tommi Uitto (vasemmalta), Telia Finlandin teknologiajohtaja Jari Collin ja Telia Companyn toimitusjohtaja Johan Dennelind.

Access Networks -divisioona tulee koostumaan Nokian nykyisistä Mobile Networks- ja Fixed Networks -liiketoimintaryhmistä, ja muutos astuu voimaan ensi vuoden alusta. Mobile Networks- ja Fixed Networks -liiketoimintaryhmien uudet johtajat tulevat raportoimaan Access Networksin johtajalle, joka nimitetään myöhemmin.

Samalla Mobile Networks -liiketoimintaryhmän myynnistä vastaava johtaja Tommi Uitto nousee Mobile Networks -liiketoimintaryhmän johtajaksi. Nimitys astuu voimaan välittömästi ja aiemmin Mobile Networks -liiketoimintaryhmää johtanut Marc Rouanne jättää yhtiön.

Uitto on työskennellyt yhtiössä 23 vuotta ja hänellä on vahvaa asiantuntemusta radiotekniikasta. Hän on myös laajalti tunnettu Nokian asiakkaiden keskuudessa.

”Laajalla kokemuksellaan verkkoliiketoiminnasta Tommi tuo tehtävään uskottavuutta sekä todistettuja kykyjä on toiminut viimeksi vauhdittaa tuotejohtajuutta ja liiketoiminnan menestystä”, kehuu Suri Uiton valintaa.

Nokian johtokunta koostuu muutosten jälkeen seuraavista jäsenistä: Rajeev Suri, Basil Alwan, Hans-Juergen Bill, Kathrin Buvac, Ashish Chowdary, Joerg Erlemeier, Barry French, Sanjay Goel, Bhaskar Gorti, Federico Guillén, Kristian Pullola, Sri Reddy, Maria Varsellona ja Marcus Weldon. Aiemmin julkistetun mukaisesti Chowdary jättää Nokian johtokunnan ja Ricky Corker nousee johtokunnan jäseneksi 1.1.2019. Myöhemmin nimitettävä Access Networksin johtaja nousee myös johtokunnan jäseneksi.

Kuva: Nokia