Mikä näistä 5G-tukiasemista on tyylikkäin?

Syyskuussa julkistettu Helsinki 5G -tukiasemien muotoilukilpailu on edennyt seuraavaan vaiheeseen, jossa kysytään myös yleisön mielipidettä. Tuomaristo valitsi ehdokkaista kuvan viisi parasta ehdotusta julkiseen äänestykseen, joista voit valita oman suosikkisi.

Helsingin kaupunki, Elisa ja Nokia etsivät yhteistyössä muotoilun ammattilaisjärjestö Ornamon kanssa tyylikästä mallia Helsinki 5G -tukiasemille. Kilpailussa haetaan uniikkia ja helposti monistettavaa ulkoasuratkaisua, jota sovellettaisiin Helsingin katukuvaan tulevissa tukiasemissa.

Kilpailuaika päättyi marraskuuta ja määräaikaan mennessä saatiin 34 ehdotusta, joista tuomarit valitsivat äänestykseen viisi. Nyt voit myös sinä äänestää tyylikkäintä Helsinki 5G -tukiasemaa.  Kuluttajien äänestyksessä valikoituu kolme parasta ehdotusta, jotka tuomaristo asettaa paremmuusjärjestykseen äänestyksen jälkeen.  Äänestys on anonyymi.

Kilpailussa etsitään tyylikkäintä tukiasemaratkaisua, joka voidaan kiinnittää tai integroida esimerkiksi nykyinfraan esimerkiksi valopylväisiin tai sijoittaa itsestään seisovana erillisyksikkönä. Tavoitteena on, että tukiasema kytkeytyy ulkoasultaan luontevaksi osaksi kaupunkiympäristöä ja on muokattavissa tilanteen vaatiessa.

Kilpailun suunnittelualueeksi nimettiin Kansalaistorin lähialueet niiden tarjoamien monimuotoisten kaupunkiympäristöjen takia. Kilpailun voittajat julkistetaan 10. tammikuuta 2019. Kilpailun kolme parasta ehdotusta palkitaan yhteensä 35 000 euron rahapalkinnoilla ja kaikki julkiseen äänestykseen valitut ehdokkaat saavat kunniamaininnan.

Lisää: Äänestä tyylikkäin 5G-tukiasema (LINKKI) ja taustatietoa kisasta (LINKKI).

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018/