VTT rakennuttaa uusia tiloja

Tutkimuskeskus VTT vuokraa Otaniemestä sikke rakennettavan uuden toimistorakennuksen, joka valmistuu vuonna 2020. Lisää toimitiloja suunnitellaan ja rakennetaan Otaniemeen vuosina 2022−2024. Uudet tilat tarjoavat modernin työympäristön lähes 900:lle VTT:läiselle. Toimitilat rakennuttaa teknologiakeskuksia operoiva Technopolis.

VTT ja Technopolis sopivat vuokrauksen lisäksi kahden uuden tutkimus- ja laboratoriokäyttöön sopivan rakennuskohteen suunnittelusta ja rakentamisesta. Uudet tilat mahdollistavat VTT:n mukaan modernin työn ja tutkimuksen tekemisen aiempaa paremmin.

Kuva: VTT

”Uudet toimitilat mahdollistavat verkostomaisen työn ja kokoavat ensiluokkaista osaamistamme saman katon alle”, toteaa toimitusjohtaja Antti Vasara. Tilat valmistuvat kolmessa vaiheessa vuosina 2020-2024.

VTT:n vuokrasopimus Technopoliksen kanssa sisältää mahdollisuuden laajentaa Tekniikantie 21:n toimitilojen kokoa joustavasti. Tämä mahdollistaa nopean reagoinnin esimerkiksi uusiin, tilaa vaativiin hankkeisiin.

Uutta pinta-alaa tulee noin 19 000 neliötä. Työtiloja voidaan tarjota myös asiakkaille, mikä mahdollistaa entistä joustavammat puitteet erilaisten yhteistyöhankkeiden tai ekosysteemien toteuttamiseen.

Hanke ei aiheuta muutoksia Otaniemessä sijaitsevien Micronovan, Ydinturvallisuustalon, Mikesin ja tutkimushallin tutkimusinfrastruktuurin ja henkilöstön toimintaan.  Myös Espoon Kivenlahdessa sijaitseva Bioruukki ja sen henkilöstö jatkavat toimintaa normaalisti.

Uusi teknologiahautomo tulossa

VTT kertoi käynnistänsä myös uudenlaisen teknologiahautomon. Sen tavoitteena on luoda toimialoja uudistavia startup-yrityksiä. VTT LaunchPad-hautomon tarkoitus on tuoda yhteen VTT:n teknologian, kokeneet yrittäjät ja liike-elämän asiantuntijat.

”Moni Suomen menestyneimmistä teknologiastartupeista on peräisin VTT:ltä. Tällaisia ovat esimerkiksi Dispelix, Spectral Engine, Spinnova, Paptic ja Solar Foods. Uuden hautomon tavoite on viedä VTT:n teknologiaosaamista markkinoille tuomalla mukaan liike-elämän huipputekijät, yrittäjät ja sijoittajat”, toteaa VTT:n toimitusjohtaja Antti Vasara.

VTT LauchPadin uskotaan vauhdittavan innovaatioprosessia. VTT hakee hautomolle uutta vetäjää, joka vastaa sen perustamisesta ja toiminnasta. Lisää VTT LauchPadista (LINKKI), jota esitellään myös ensi viikolla alvassa Slush-startup-tapahtumassa.