Suomalaiset tekoäly-yritykset listattiin

Teknologiateollisuuden syksyllä 2018 perustama Tekoälykiihdyttämö (Finland’s AI Accelerator) on valinnut 15 ensimmäistä tekoälyalueen yritystä AI Landscape-listaukseen. Asiantuntijaraati nosti listalle vain tiukat kriteerit täyttävät huippuyritykset.

Tekoälykiihdyttämön kuratoitu AI Landscape -listaus julkistettiin eilen. Asiantuntijaraati nosti listalle vain tiukat kriteerit täyttävät huippuyritykset. Raadissa on mukana muun muassa sijoitusmaailman, ohjelmistoteollisuuden, tekoäly-yritysten ja tekoälyn hyödyntäjien edustajat.

Kaiken kaikkiaan mukaan ylsi noin 60 ehdotuksesta 15 yritystä.  Yritykset on jaettu kolmeen kategoriaan: tekoälyyn pohjautuvia tuotteita tai palveluja kehittävät yritykset, tekoälyn konsultoijat ja mahdollistavien teknologioiden tarjoajat.

’’Softataloilla on paljon datatiimejä, mutta tälle listalle on nostettu vain ne yritykset, jotka todella keskittyvät tekoälyyn ja joilla on kansainvälistä kasvupotentiaalia’’, kertoo Antti Poikola, toinen Tekoälykiihdyttämön vetäjistä

Listaa päivitetään hänen mukaansa jatkossa säännöllisesti.

Lisää: 15 valittua tekoäly-yritystä (LINKKI) ja lisätietoja valinnasta.

Kuvituskuva: Shutterstock