Pieneen radiomoduuliin monta yhteyttä

Panasonic esitteli vajaa kuukausi sitten Münchenin Electronica-messuilla useita pieniä RF-moduuleja. Niistä yksi  tukee Bluetooth 5:n LE-tekniikkaa, toisessa on tuki IEEE 802.15.4-verkkoihin ja kolmas OpenSynergyn kanssa toteutettu PAN9026-moduuli tarjoaa tuen  Wifin lisäksi Bluetooth 5:een.

Panasonicin PAN1762-sarjan moduuli on Bluetooth 5.0 Low Energy RF -moduuli, joka perustuu Toshiba TC35680 -piiriin. Sarjan erittäin alhainen virrankulutus tekee moduulista ihanteellisen vaihtoehdon paristokäyttöisille laitteille.

Moduuli tukee Bluetooth Mesh SIG v1.0-standardia. Se tarjoaa tehokkaan teho jopa 8 dBm:n lähetystehon ja erittäin hyvän herkkyyden (-105 dBm). Bluetooth 5.0 -ominaisuudet mahdollistavat nopeamman kahden megabittiä sekunnissa symbolinopeuden sekä aikaisempia versioita pidemmät yhteysetäisyydet nopeuksilla 500 ja 125 kilobittiä sekunnissa.

Uusi kanavanvalinta-algoritmi parantaa Panasonicin mukaan moduulin suorituskykyä myös ruuhkaisissa 2,4 gigahertsin ympäristöissä. PAN1762 moduulissa on myös mikro-ohjain, jossa on 128 kilotavua flash-muistia sekä valmis Bluetooth-pino ROM-muistissa.

Toinen uutuus, kaksitoimisen PAN4620 sisältää NXP:n 2,4 GHz 802.15.4 Kinetis KW41Z SoC-piirin ja Armin Cortex-M0 + -ydintä käyttävän Bluetooth Low Energy -radioliitännän. Moduulia voidaan käyttää itsenäisenä ja tai liitettynä isäntäprosessoriin. Moduulista löytyy 512 kilotavua flash-muistia ja 128 kilotavua SRAM-muistia.

PAN4620 lähetystilan virrankulutus on 6,8 mA ja vastaanottotilan 6,1 mA yhdessä NXP:n Thread- tai ZigBee-pinon kanssa. Nämä yhdistettynä BLE-pinoon antavat mahdollisuuden toteuttaa IoT-ratkaisuja ilman tarvetta erillistä yhdiskäytävää.

Panasonic ja ohjelmistotalo OpenSynergy ovat julkistaneet yhdessä moduulialustan,  joka yhdistää WLAN- ja Bluetooth-verkot. Se rakentuu NXP i.MX6 -laitteistosta ja Marvell 88W9877 Combo -ohjaimeen perustuvan PAN9026-tietoliikennemoduulin  Marvellin piiriuutuus tukee Bluetooth v5.0 ja WLAN 802.11 n/a /g/b-wifi-ratkaisuja. Käytössä on Linux ja OpenSynergyn Blue SDK Stack -pino ja valikoima WLAN-ajureita.

Lisää: Panasonic (LINKKI), tuotetieto PAN1762 (LINKKI), PAN4620 (LINKKI), PAN9026 (LINKKI), jakelijat (LINKKI) ja  OpenSynergy (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!