Amerikkalaisyhtiö tuo drone-lentokuljetukset Helsinkiin

Yhdysvaltalainen Wing suunnittelee aloittavansa drone-kuljetukset Helsingin seudulla ensi keväänä. Google-taustainen yritys kertoo suorittaneensa jo yli 60 000 testilentoa viimeisen 1,5 vuoden aikana. Yhteistyössä paikallisten yritysten kanssa yritys on toimittanut lentoteitse kuluttajille muun muassa ruokaa, lääkkeitä, elintarvikkeita ja erilaisia laitteita.

YhdysvaltalainenWing kehittää tavaroiden kuljetukseen soveltuvia miehittämättömiä kauko-ohjattuja ilma-aluksia eli droneja, sekä niiden lentoa ohjaavaa navigaatiojärjestelmää. Yrityksen tausta on Googlella, joka on ollut kiinnostunut uusista tavaroiden toimitustavoista.

Wingin suorittamat testilennot ovat yrityksen mukaan osoittaneet, että dronejen päästöt jäävät 16–22 kertaa vastaavanlaisia maakuljetuksia alhaisemmiksi. Dronet ovat täysin sähkökäyttöisiä ja suunniteltu energiatehokkaiksi, Wing lupaa tiedotteessaan.

Tulevan talven aikana Wing aikoo lentää testilentoja myös talvisäässä. Testilennot on jo aloitettu Tampereen Teiskossa. Varsinaiset toimituslennot pyritään aloittamaan pääkaupunkiseudulla kevään 2019 aikana.

’’Aloitamme testilennot vaikeimpien sääolojen aikaan. Jos dronemme lentävät Suomessa, ne lentävät missä tahansa’’, kertoo Helsingissä meneillään olevaan Slush-tapahtumaan osallistuva Wingin toimitusjohtaja James Ryan Burgess.

Wing neuvottelee toimituksista jo suomalaisen paikallisten palveluntarjoajien kanssa ja kerää vapaasti nettisivullaan ideoita siitä, minkä toimituksen he haluaisivat lennättää luokseen.

Lisää: Wing / Finland (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018